Martorell acull l’acte d’inici del curs escolar 2018-2019 al Baix Llobregat

Imprimeix

El Progrés ha aplegat una nodrida representació del professorat de la comarca

Els Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat han triat El Progrés de Martorell per celebrar l’acte d’inici del curs escolar 2018-19, que ha aplegat aquest matí una nodrida representació del professorat de la comarca. La cita ha servit per refermar que la comarca està preparada per afrontar els reptes del nou curs, que passen per la inclusió, l’impuls de la Formació Professional i la cohesió del model d’escola catalana. A l’acte hi ha assistit Francesc Ballester, director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat; Carme Ortonobes, directora adjunta a la direcció dels Serveis Territorials; l’inspector en Cap, Manel Busom; l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la regidora d’Ensenyament, Núria Canal.

inicicurs 2

inicicurs 3

El director dels Serveis Territorials, Francesc Ballester, ha destacat que “l’èxit educatiu ha d’anar més enllà de l’acadèmic, per això és important treballar en la no segregació d’alumnes. l’equitat, la potenciació de la Formació Professional, l’ensenyament d’adults i d’idiomes”. Ha subratllat també la necessitat que els Serveis Territorials del Baix Llobregat siguin d’utilitat i eficiència per als professors, les famílies i els alumnes. Ballester s’ha congratulat de la bona salut d’escola baixllobregatina en tot el seu espectre d’edats i formació. I ha remarcat que, tot i les dificultats, l’escola catalana ha de seguir sent un pilar fonamental per a la vertebració i la cohesió social, com ho ha estat fins ara. D’altra banda, l’alcalde Xavier Fonollosa ha accentuat “el paper de l’escola en la transmissió de coneixements però, sobretot, de valors”, i ha animat el professorat a continuar fent la feina ben feta, “tot i no rebre el reconeixement merescut en moltes ocasions”.

inicicurs 4

La mestra i doctora en psicologia, Maria Jesús Comelles, ha tancat l’acte amb la conferència ‘El lideratge educatiu en el món actual’.

 

Redacció / Fotos: Aj. Martorell