L'Ajuntament de Sant Joan Despí construirà 280 pisos protegits

El nou Pla Municipal d'Habitatge 2018-2020 contempla 7 noves promocions de venda i de lloguer, que se sumaran als 178 que s'han adjudicat a la ciutat en els darrers quatre anys

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha iniciat les obres de construcció d'una nova promoció d'habitatges de lloguer protegit: 48 pisos de 2 i 3 habitacions, d'entre 55 i 75 metres quadrats útils, amb aparcament i traster, que tindran un preu màxim de 472 i 580 €/mes, respectivament (despeses de comunitat incloses). És aquesta la primera de les set promocions del nou Pla d'Habitatge Municipal 2018-2020 que preveu la construcció d'un total de 280 pisos amb protecció, de lloguer i de venda (tant en règim general com concertat).

L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha presentat aquest matí aquest Pla Municipal d'Habitatge 2018-2020 on ha destacat que "es tracta de set promocions de pisos protegits que s'entregaran a veïns i veïnes de Sant Joan Despí que tenen necessitat d'habitatge. És una oferta important en un moment en què l'habitatge s'ha convertit en un problema, però cal recordar que a Sant Joan Despí sempre hem tingut cura de donar resposta a les persones que no tenen un habitatge." 

roda de premsa presentacio baixa

La resta de promocions que començaran en aquest periode posaran a l'abast dels veïns i veïnes de la ciutat una segona promoció de 65 pisos de lloguer al carrer de Torreblanca (de característiques i preus semblants als que ara es comencen a edificar) i 5 promocions d'habitatge de venda.

Dels nous edificis de venda, tres se situen a l'eix de l'avinguda de Barcelona –18 pisos al sector Metalarte; 32 més en la confluència amb el carrer Fontsanta i 36 als terrenys de l'antiga paperera– i dos en el nou sector de les Begudes, ara en procés d'urbanització, amb 2 promocions, de 21 pisos concertats i 60 pisos en règim general, respectivament. Els habitatges de protecció en règim general tindran un preu aproximat (fora impostos, aparcament i despeses) que aniran entre els 118.000 € d'un pis estàndard de 2 habitacions i uns 60 metres quadrats útils; els 135.000 € d'un de 3 habitacions amb 70 m2, i els 142.000 € d'un de 3 habitacions amb 75 m2.

pisos lloguer av generalitat

Ara hi ha en construcció 105 habitatges protegits al sector de les Begudes, que se sumen als 178 pisos que, des de 2015, s'han edificat al municipi. L'empresa municipal ADSA ha construït a Sant Joan Despí 12 promocions d'habitatge amb 377 habitatges (9 promocions de compra –276– i 3 lloguer –101–), i n'ha promogut l'edificació de 300 més.

promocio en construccio baixa

Promocions de futur

A banda de la materialització d'aquest nou Pla Municipal d'Habitatge, l'Ajuntament de Sant Joan Despí ja treballa en nous planejaments per seguir generant habitatges amb protecció a la ciutat. Els nous sectors de desenvolupament de Bellavista i Sector ITV contemplen també la construcció de pisos protegits, amb una edificabilitat màxima inicial de 119 i 154 habitatges, respectivament

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix