Cremen 4,20 hectàrees de terreny al Baix Llobregat durant l’estiu

Imprimeix

Segons els Bombers de la Generalitat es van fer un total de 236 actuacions entre el 15 de juny i 15 de setembre

Ahir es va presentar el balanç de la campanya d’incendis de 2018, que es va tancar amb 115,72 hectàrees afectades per incendis forestals entre el 15 de juny i el 15 de setembre, segons dades de la Direcció General dels Agents Rurals i la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del DARP. El 87% dels incendis han estat de menys d’una hectàrea. Aquestes xifres impliquen que la d’enguany ha estat la millor campanya d’incendis dels últims quinze anys. Tot i això, cal ser conscients que meteorològicament ha estat una campanya excepcional. Per això, la Generalitat fa una crida a no abaixar la guàrdia en els pròxims anys.

DoAr1bGXcAAXC2D

Balanç a la comarca

Al Baix Llobregat, segons els Bombers de la Generalitat, es van fer un total de 236 actuacions que es van distribuir de la següent manera; Vegetació Agrícola (67), Vegetació Forestal (44) i Vegetació Urbana (125).

la campanya d estiu es salda amb quasi 23 hectarees cremades al baix llobregat

D’altra banda, segons el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, del 15 de juny fins al 15 de setembre va haver-hi un total de 14 incendis, dels quals 4,11 hectàrees va ser terreny forestal i 0,09 no forestal. En total es van cremar 4,20 hectàrees. L’incendi més greu es va produir el 12 d’agost al terme municipal de Sant Esteve Sesrovires, on es va cremar un total d’1,54 hectàrees. Actualment, el motiu està en investigació.

Redacció / Fotos: Bombers de la Generalitat (Arxiu)