El procés participatiu per a la transformació de Sant Feliu, en marxa

S’organitzaran 50 activitats per conèixer què vol la ciutadania als espais que alliberaran les vies del tren després del soterrament

Sota el nom "Crea la ciutat del futur, crea Sant Feliu", s’ha engegat el procés participatiu deixarà en mans de la ciutadania les idees, desitjos i propostes per urbanitzar l'1,5 km on actualment hi ha les vies del tren. L'acte de presentació va tenir lloc ahir dimarts 25 de setembre a la sala de plens de l'Ajuntament.

Un cop se soterrin les vies, Sant Feliu de Llobregat guanyarà prop de 20.000 metres quadrats i l'110.000 metres quadrats estaran dins de l'àmbit d'estudi, un espai equivalent a deu Sagrades Famílies o quatre Coliseus. Aquesta alliberació d'espai dona a la ciutat una oportunitat única per cosir els barris que fins ara estaven separats per la via i permetrà crear entre tots i totes la ciutat dels propers cent anys.

Captura de pantalla 2018 09 26 a las 16.13.36

Activitats programades

Tota la ciutadania de Sant Feliu està cridada a la participació en les 50 activitats on podran donar a conèixer la seva opinió sobre el Sant Feliu del futur. Les activitats es desglossen en: 16 sortides a l'espai públic amb un Punt d'Interacció Mòbil, 3 activitats lúdiques vinculades a esdeveniments culturals (2 a Festa de Tardor i 1 a la Castanyada), 6 itineraris participatius amb entitats i veïns, 5 tallers a centres de secundària i batxillerat, 6 sessions amb consells sectorials, 12 sessions temàtiques de diàleg ciutadà i 3 sessions de retorn de resultats a la ciutadania. Les activitats es faran d'octubre a desembre del 2018 i arribarà a tots els barris del municipi.

L'objectiu principal de les accions participatives és arribar al màxim de població possible per tal de poder conèixer les inquietuds, desitjos i peticions que la ciutadania té sobre la zona alliberada per les vies. Els requeriments ciutadans que resultin del procés s'incorporaran al plec de condicions del Concurs internacional d'idees per a la transformació urbana de Sant Feliu, que convocarà l'Ajuntament al març de 2019. Un jurat seleccionarà els millors projectes, que es posaran a consulta popular el tercer diumenge de novembre de 2019.

Parlaments, metodologia i calendari

L'acte va estar presidit per l'alcalde, Jordi San José, que va estar acompanyat per alguns membres de la ponència unitària, juntament amb Andrés Martínez i Sonia Polo de Raons Públiques, la cooperativa encarregada de fer i dinamitzar el procés de participació. Jordi San José va destacar d'importància d'aquest procés i va marcar l'any 2030 com a data final de les obres. Lidia Muñoz i Javier Molina van intervenir en els parlaments per parlar de l'estat del projecte i les relacions amb Adif i de la sostenibilitat de les obres, respectivament. Seguidament Raons Públiques va explicar la metodologia del procés de participació amb exemples d'altres treballs i fotografies il·lustratives. També van presentar el calendari amb els dies que es faran les activitats. Un cop van finalitzar els parlaments, els assistents a l'acte van poder fer preguntes als dirigents, que van ser correctament contestades.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix