Els “Diumenges, carrers sense cotxe”, amb activitats familiars i ambientals

Imprimeix

L’Ajuntament de Cornellà té com a objectiu recuperar el carrer per als vianants com a espai col·lectiu de convivència

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat posa en marxa tallers lúdics i sostenibles per dinamitzar el programa dels 'Diumenges, carrers sense cotxes', que es va iniciar al gener a setze carrers de diferents barris del municipi, amb la voluntat de recuperar l'espai per als vianants com a lloc de lleure i d’oci, en detriment dels vehicles.

sensecotxes g

Cada setmana hi ha prevista una activitat diferent a tres dels carrers lliures de cotxes, els diumenges d’11 a 13 hores, alternant entre: els carrers Baltasar Oriol, Torras i Bages, Miranda, Verge de Montserrat, l’avinguda Sant Ildefons, i l’entorn del Mercat Marsans. Jocs tradicionals i creatius, tallers ambientals, activitats familiars i esportives... són algunes de les propostes per animar els veïns i les veïnes a fer un altre ús del carrer, i recuperar-lo com a espai col·lectiu de convivència.

La iniciativa també pretén reeducar a la ciutadania i fomentar hàbits de mobilitat responsable: desplaçaments a peu, en bicicleta i amb transport públic. Des del consistori es promouen diverses actuacions encaminades a millorar l'accessibilitat i pacificar el trànsit rodat a la ciutat, fomentar la mobilitat sostenible i reduir la contaminació atmosfèrica.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Cornellà