Els “Diumenges, carrers sense cotxe”, amb activitats familiars i ambientals

L’Ajuntament de Cornellà té com a objectiu recuperar el carrer per als vianants com a espai col·lectiu de convivència

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat posa en marxa tallers lúdics i sostenibles per dinamitzar el programa dels 'Diumenges, carrers sense cotxes', que es va iniciar al gener a setze carrers de diferents barris del municipi, amb la voluntat de recuperar l'espai per als vianants com a lloc de lleure i d’oci, en detriment dels vehicles.

sensecotxes g

Cada setmana hi ha prevista una activitat diferent a tres dels carrers lliures de cotxes, els diumenges d’11 a 13 hores, alternant entre: els carrers Baltasar Oriol, Torras i Bages, Miranda, Verge de Montserrat, l’avinguda Sant Ildefons, i l’entorn del Mercat Marsans. Jocs tradicionals i creatius, tallers ambientals, activitats familiars i esportives... són algunes de les propostes per animar els veïns i les veïnes a fer un altre ús del carrer, i recuperar-lo com a espai col·lectiu de convivència.

La iniciativa també pretén reeducar a la ciutadania i fomentar hàbits de mobilitat responsable: desplaçaments a peu, en bicicleta i amb transport públic. Des del consistori es promouen diverses actuacions encaminades a millorar l'accessibilitat i pacificar el trànsit rodat a la ciutat, fomentar la mobilitat sostenible i reduir la contaminació atmosfèrica.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Cornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix