Sant Boi de Llobregat guardona trajectòries i aportacions

Imprimeix

Albert Mendiola, Judith Corachán, Menja Salut Sant Boi, DNA Family Book i l'equip sots-18 femení de rugbi de la UE Santboiana, grans triomfadors de la gala celebrada a Can Massallera

El xef Albert Mendiola (Premi d'Honor Ciutat de Sant Boi), la triatleta Judith Corachán (Premi Especial Ciutat de Sant Boi), l'equip femení de rugbi sots-18 de la UE Santboiana (Foment dels Valors Cívics i Socials), el col·lectiu Menja Salut Sant Boi (Accions Sostenibles i Saludables) i el servei DNA Family Book (Economia i Innovació) han obtingut els Premis Ciutat de Sant Boi 2018. La gala de lliurament dels guardons es va celebrar ahir divendres dia 21 de setembre, a Can Massallera. L’Ajuntament convoca cada dos anys aquests guardons. L’objectiu és posar de relleu les trajectòries i aportacions més significatives de persones, entitats i organitzacions de la ciutat.

Durant la presentació de l'acte, l'alcaldessa, Lluïsa Moret, va afirmar que "avui fem un reconeixement públic a la nostra gent, a les iniciatives que ens fan sentir orgullosos, ens representen i ens projecten més enllà de la nostra ciutat". "Sou un exemple", va dir, "del que volem per a Sant Boi."

Dno 4O0XsAAvFe2

Vot ciutadà i canvi en les categories

Per primer cop, la ciutadania va poder votar per mostrar les seves preferències entre les candidatures presentades (20 en total, sumant totes les categories). Les votacions populars es van fer per Internet i el resultat de les votacions van tenir incidència en la decisió final del jurat.

En aquesta edició es van introduir alguns canvis en les categories convocades i en les seves denominacions, principalment la incorporació d’un apartat específic vinculat a l’estratègia de futur de la ciutat (Premi d’Accions Sostenibles i Saludables). Els Premis Ciutat de Sant Boi 2018 han recaigut en les següents persones, col·lectius, equips i serveis:

Premi Foment dels Valors Cívics i Socials

Equip femení de rugbi sots 18 de la Unió Esportiva Santboiana. L’únic equip júnior femení de rugbi existent al territori català. Té com a objectiu principal evitar la pèrdua de jugadores d’entre 13 a 17 anys per ajudar que arribin al primer equip.

santboiana premi

Premi Accions Sostenibles i Saludables

Menja Salut Sant Boi. Un grup de professionals compromesos amb la millora de l’alimentació de la població de Sant Boi. Per diferents mitjans, donen a conèixer els beneficis d’una nutrició saludable, conscient i natural i desenvolupen diàriament aquesta tasca als respectius negocis.

menja

Premi Economia i Innovació

DNA Family Book. Aquest servei de l’empresa Family Sinergy, S.L. promou la salut de les generacions actuals i futures i posa a disposició de les famílies l’ADN dels seus membres, que permet identificar la causa genètica de patologies actuals i futures per a la prevenció, el tractament o el guariment.

Dno6xL7W0AAvFdN

Premi d’Honor Ciutat de Sant Boi de Llobregat

Albert Mendiola Tixell. Deixeble de Martín Berasategui, és el xef dels restaurants Marimorena Sant Boi i Marimorena Barcelona. Va ser proclamat Cuiner de l’Any 2017. La seva cuina tècnica i depurada es basa en els productes del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Dno7wApXoAA52Pm

Premi Especial Ciutat de Sant Boi de Llobregat

Judith Corachán Vaquera. Triatleta i entrenadora professional i personal. Campiona durant anys de competicions de natació de Catalunya i d’Espanya en 50 i 100 metres papallona i del Campionat de Catalunya 2013 de distància mitjana de triatló. Primera triatleta espanyola participant en el Mundial d’Ironman 70.3.

triatl

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat