El Moviment #VullCorredor vol una solució per al tap del túnel sota l’AP-7

El túnel que hi ha entre Martorell i Castellbisbal no té capacitat suficient per suportar tot el tràfic de persones i mercaderies

 

El Moviment #VullCorredor ha fet la seva darrera parada de l'acció itinerant a Martorell, després de recórrer vuit punts ciutats de l'arc mediterrani reivindicant solucions perquè el Corredor Mediterrani sigui una realitat. En el cas del municipi baixllobregatí, s'ha posat èmfasi en la problemàtica del túnel que connecta la ciutat amb Castellbisbal. Ara per ara, s'han adjudicat obres per donar gàlib al túnel i així poder implantar el tercer carril però de moment, per anar en ample internacional cal retrocedir fins a Barcelona.

DnnTfdWXoAAjA5d

El Moviment #VullCorredor, que impulsen empresaris i societat civil, té com a objectiu la culminació del Corredor Mediterrani el 2025 i sol·licita que el Ministeri de Foment compleixi els plans d'Europa, s’implanti l’ample internacional i sigui possible unir el sud d'Andalusia i Europa. La campanya suma ja més de 86.000 signatures de suport.

L'acte d'inauguració ha estat a càrrec de l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa;  Sònia Recasens, en representació de la Diputació de Barcelona; Salvador Guillermo, en representació de Foment del Treball; i Diego Lorente, secretari general d'AVE. Posteriorment, s'ha dut a terme una taula rodona en la qual han participat Mercè Conesa, presidenta de l'autoritat portuària  de  Barcelona; Enric Martí, director de logística de Seat; Maria Rosa Fiol, directora general i vicepresidenta d’AEBALL i UPBALL; i Joan Carles Suari, professor de la Universitat de Barcelona.

"El Corredor és el petroli que no hem tingut mai"

 L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha recordat que "fa molts anys que reivindiquem el Corredor Mediterrani perquè és una infraestructura bàsica per l'economia i la mobilitat sostenible".  "Tal i com diuen els estudis", ha continuat Fonollosa, "és el petroli que no hem tingut mai perquè és un eix ferroviari des de la frontera al sud de la península i que uneix tot el litoral mediterrani, on hi ha riquesa i els ports que intercanvien mercaderies". En aquest sentit, Fonollosa ha alertat que "aquest petroli s'ha de saber gestionar bé, no només és important la seva infraestructura sinó també la seva capil·laritat i els seus intercanviadors."

DnnBvwnXgAA1fly

Autobús itinerant

Durant el dia i mig que el Moviment #VullCorredor roman a cadascuna de les nou ciutats escollides, es pot visitar l'autobús itinerant que conté a l’interior una exposició interactiva amb informació sobre cadascuna de les parades que fa i sobre com aquesta infraestructura ajudarà a la reducció de temps en el transport de viatgers i mercaderies, a l'ocupació, al turisme, al medi ambient, al territori i a l'economia.

DnmuVUhWwAAFzZF

Durant tota la parada, els visitants podran signar el seu suport al projecte del Corredor Mediterrani i fer-se fotos en un photocall. Per als nens, s'han preparat tallers de construcció de trens (divendres de 18.30 a 20.30 h i dissabte d’11.30 a 13.30 h). A més, a partir de les 17 h del divendres 21 tindrà lloc l'actuació dels Gegants i els Bastoners de Martorell a la plaça de les Cultures i es podrà pujar al tren dels Amics del Ferrocarril de Martorell.

Redacció / Fotos: Aj. Martorell-#VullCorredor

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix