S’inaugura a Molins de Rei un centre de dia per a malalts d’alzheimer

Imprimeix

Es tracta d’un servei que gestiona l’AFA del Baix Llobregat i l'espai ha estat cedit per l’Ajuntament durant vint anys

L’Espai Sociosanitari Josep M. Salas (l’antic CAP) va acollir la presentació del Centre Alois de Molins de Rei. Es tracta d’un centre de dia per atendre fins a 35 persones que pateixen alzheimer de qualsevol punt de la comarca. Les dependències ocupen la segona planta de l’edifici, que ha estat cedida durant 20 anys per l’Ajuntament a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat (AFA). Aquesta entitat va resultar guanyadora del concurs públic convocat per impulsar projectes en aquest espai. Al mateix edifici també s’instal·laran en un futur els pisos tutelats de la Fundació ACOSU i les dependències de la Creu Roja.  

20180920 dan costa inauguracio centre alois 015

Durant la presentació l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va mostrar la seva satisfacció per “poder disposar d’un centre d’aquestes característiques, que és un privilegi perquè dóna un servei assistencial molt important a les persones que pateixen una malaltia molt cruel”. De la seva banda, la regidora de Serveis Socials, Carme Madorell, també es va dirigir a les desenes de persones que van participar en l’acte per assegurar que “l’equipament dóna resposta a la necessitat objectiva actual i futur dels veïns i veïnes de Molins de Rei en el suport dels més fràgils i dels seus cuidadors.”

DninSytX4AAlSvo

Dos centres més

El Centre d’Estimulació Global i Descàrrega Familiar de Molins de Rei se suma als altres dos centres que l’AFA gestiona al Prat de Llobregat i a Cornellà de Llobregat. El projecte també ha rebut finançament de l’Obra Social de La Caixa i el suport del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei-AFA Baix Llobregat