Esparreguera reclama a la Generalitat 810.200 euros de les escoles bressol

L’administració municipal requereix aquesta quantitat, corresponent al cofinançament que l’ens autonòmic va deixar de pagar des del curs 2014-2015 fins el darrer 2017-2018

L’Ajuntament d‘Esparreguera s’ha sumat, com a molts consistoris de la comarca, a la via judicial per reclamar els diners que deu la Generalitat en concepte de subvencions a les escoles bressol. La quantitat que es reclama correspon a 200.200 euros del curs 2014/2015, 189.800 euros del curs 2015/2016, la mateixa quantitat per al curs següent, i 230.400 euros per al curs 2017/2018. El càlcul s’ha efectuat a partir dels alumnes que varen tenir en aquells cursos les escoles bressol municipals Cucuruga i Coloraines i multiplicant per 1.300 euros per alumne/any, a excepció del curs 2017/2018, en què s’aplica la xifra de 1.600 euros alumne/any.

esparreguera4000

El regidor d’Educació, Antonio Ferre, va explicar a Ràdio Esparreguera que “si en el termini d’un mes no es rep resposta o aquesta és negativa, s’acudirà a la via judicial”. Tot i així, amb Josep Bargalló com a nou conseller d’Ensenyament, el regidor d’Educació veu un canvi de posicionament a la Generalitat de Catalunya, “encara que aquest no passa de ser verbal. Cal tenir en compte que el pressupost de 2017 de la Generalitat, actualment prorrogat, conté un cert reconeixement del deute i de la necessitat de les subvencions.”

El regidor d’Educació confia que, sigui per la via administrativa o encara que s’hagi d’arribar a la judicial, hi haurà una negociació de la Generalitat amb els ajuntaments, ja sigui individualment o per mitjà de les entitats municipalistes. Ferre va dir que no es posa a sobre de la taula de moment reclamar les aportacions que també es varen deixar de rebre per part de la Generalitat a les Escoles Municipals de Música i Dansa, perquè en aquest cas s’ha recuperat en part la subvenció.


Redacció / Fotos: Aj. Esparreguera

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix