El PSC-Molins també rebutja el projecte del Crematori al municipi

Imprimeix

Segons el seu portaveu, Xavi Paz, una proposta que “s’està tramitant amb opacitat i nul·la transparència”

El Grup Municipal Socialista (GMS) de Molins de Rei rebutja el projecte de crematori presentat per l’empresa que gestiona el tanatori municipal, atès el seu sobredimensionament i l’excessiva proximitat al nucli urbà. El portaveu del GMS, Xavi Paz, ha manifestat el seu “rotund rebuig” a una proposta que “s’està tramitant amb opacitat i nul·la transparència.”

Pel portaveu socialista, aquesta manca de transparència és especialment greu venint d’un Govern, encapçalat per Joan Ramon Casals, que pretén fer bandera de la participació. Xavi Paz ha reconegut que en l’època del Govern anterior va ser coneixedor de la voluntat de l’empresa de fer efectiva aquesta obra, oferta com a millora en el concurs d’adjudicació de la construcció i gestió del tanatori municipal. Ha volgut explicar que tant ell com el regidor de serveis municipals, el també socialista, Miguel Zaragoza, havien traslladat la necessitat de diàleg amb els veïns i veïnes abans de donar cap pas.

tanatorio molins

“El desengany ha estat majúscul quan hem vist, un cop consultat l’expedient, que els tràmits s’havien iniciat al març del 2017 i cap regidor socialista, llavors al Govern, vam ser informats d’aquesta circumstància” ha exposat Xavi Paz. En aquest sentit, ha recordat que la primera reunió a la que han estat convocats els regidors socialistes va ser el passat 4 de setembre, quan molts veïns i veïnes ja havien expressat públicament el seu rebuig. Per tant, “hem estat gairebé un any, sense cap notícia d’aquest projecte per part del Govern, ni la ciutadania, ni els partits de l’oposició.”

Malauradament, “aquesta és una conseqüència més de tenir un alcalde més dedicat als temes de país que no pas en resoldre els problemes dels molinencs i molinenques”, ha lamentat Xavi Paz.

Despropòsit

Els socialistes consideren un despropòsit un projecte dimensionat per 2.800 incineracions a l’any i que està en alguns casos a menys de 50 metres de la zona residencial. “No s’hi val no fer res durant més d’un any i ara fer veure que no s’està d’acord amb el projecte” ha continuat dient Xavi Paz.

Finalment el portaveu socialista “s’ha compromès a fer servir tota la capacitat de treball dels regidors i regidores socialistes i tots els seus coneixements per aconseguir aturar aquest projecte tan dolent per a la nostra vila, alhora de potenciar el diàleg amb els veïns i veïnes.”


Redacció / Fotos: Arxiu-PSC Molins