L’AMB presenta un nou servei de bicicleta pública compartida

L’E-Bicibox s'implantarà Castelldefels, Cornellà, Esplugues, Gavà, El Prat, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans. i funcionarà amb bicicletes elèctriques de 7.00 a 24.00 hores els 365 dies l'any

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, ha presentat el nou servei de bicicleta pública compartida metropolitana, sota el nom d'E-Bicibox. Aquest es començarà a instal·lar a diversos municipis de la Metròpolis Barcelona durant aquesta tardor i es preveu que es posi en marxa a principis de l'any 2019.

"Coincidint amb la setmana de la mobilitat sostenible, l'AMB vol donar un pas més i presenta aquest nou servei, que reforça l'estratègia metropolitana per convertir la bicicleta en un transport diari metropolità més i, en general, per promoure i facilitar un veritable canvi d'hàbits i potenciar una mobilitat més neta i sostenible", ha explicat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda.

6243524112 1X0A2951

L'objectiu estratègic de l'AMB: ajudar a reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l'aire de la Metròpolis Barcelona. En aquest sentit, Poveda ha recordat també altres projectes de l'AMB, que tenen com a protagonista la bicicleta. "Entre d'altres, estem construint carrils bici, desenvolupant la Bicivia i ajudant a la compra de bicicletes elèctriques", ha recordat.

Implantació inicial

L'AMB ha previst començar, els primers mesos de 2019, amb una flota inicial de 300 bicicletes elèctriques d'ús compartit, repartides en 45 mòduls de 14 places exclusives per al servei e-Bicibox. "Una vegada consolidada aquesta primera fase, anirem donant resposta a la demanda de la ciutadania i d'altres municipis metropolitans", ha explicat Poveda.

En total, l'AMB ha previst prop de 630 places per garantir una disponibilitat alta de plaça d'estacionament lliure a qualsevol mòdul. A cada mòdul, s'hi preveuen 6-7 places amb bicicletes elèctriques a disposició dels usuaris i 7-8 places buides per a possibles retorns.

Aquesta oferta estarà distribuïda, inicialment, en 12 municipis metropolitans que pràcticament formen un continu urbà: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, El Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans.

L'objectiu de l'AMB, en aquest sentit, és anar ampliant el servei en funció de la demanda, i arribar en un futur a cobrir tots els municipis metropolitans.

Funcionament del servei

Aquest nou servei serà una nova prestació i un nou abonament del servei Bicibox actual. Funcionarà amb bicicletes elèctriques ubicades en mòduls tancats e-Bicibox, disposant cada bicicleta d'una plaça a individual amb porta tancada.

Per fer ús d'aquest nou servei, caldrà ser usuari registrat i disposar d'una targeta sense contacte que identificarà a la persona usuària i li permetrà accedir al servei.

L'abonament del servei tindrà un esquema tarifari que inclou una quota anual, de 30€ l'any, i una tarifa segons franges temporals d'ús. Promocionalment, els primers 30 minuts seran gratuïts.

Inicialment, l'e-Bicibox serà un servei operatiu durant 17 hores, 7 dies a la setmana i 365 dies a l'any. L'horari s'anirà adaptant en un futur en funció de la demanda i l'ús del mateix. El nou servei e-Bicibox estarà operatiu inicialment entre les 7.00 h i les 24.00h.

Redacció / Fotos: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix