LA UPC comença una assignatura sobre el soterrament de les vies

L’impulsor és l’alumnat de la Universitat Politècnica de Catalunya i comptarà amb la participació de l’Ajuntament

L'alumnat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) començarà aquest dijous l'assignatura d'urbanisme V que enguany es dedica al soterrament de les vies ferroviàries de Sant Feliu de Llobregat.

L'assignatura, sota el nom "Els llocs de la metròpoli" consta d'una part teòrica i una altra pràctica. A la teòrica, experts en urbanisme parlaran de casos similars d'arreu del món i on l'Ajuntament de Sant Feliu hi participarà. A la part pràctica l'alumnat, farà propostes i treballaran en un projecte final d'urbanització de l'espai alliberat de les vies. Els i les alumnes sortiran de les aules i tindran l'oportunitat de veure in situ la zona de les vies i els voltants per posteriorment, formular els seus treballs acadèmics.

p10005791

Estudi i reflexió

El curs pretén estudiar i reflexionar sobre el potencial de transformació urbana de Sant Feliu atès el proper soterrament que històricament divideix el municipi en dos, per tal d'eliminar la frontera i convertir-la en frontissa.

Estanislao Roca, responsable de l'assignatura i catedràtic de la UPC, que enguany se situa en el rànquing de les millors universitats del món d'arquitectura en la 22a posició, veu en Sant Feliu un bon cas d'estudi i creu que la ciutat afronta un canvi històric amb aquesta obra. Una obra, que farà que el concepte que tenim avui dia de la ciutat, canviï completament amb el soterrament de les vies i la creació de nous espais per a la ciutadania.

L'assignatura comptarà el dijous 20 de setembre amb la presència de Lidia Muñoz, primera tinenta d'alcaldia i presidenta de l'Àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica i d'Albert Ferrer, arquitecte en cap de l'Oficina del soterrament, els quals a través d'una presentació explicaran a l'alumnat la història recent i els projectes de futur de la capital del Baix Llobregat.

El futur urbanístic però estarà en mans de tota la ciutadania de Sant Feliu amb el procés participatiu "Crea la ciutat del futur, crea Sant Feliu" que es posarà en marxa a partir del 25 de setembre, a les 19 h, en un acte de presentació a la Sala de plens de l'Ajuntament de Sant Feliu. 

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix