L'Ajuntament de Sant Vicenç i La Caixa renoven la seva aliança

Imprimeix

L’objectiu és trencar el cercle de pobresa que es transmet de pares a fills tot garantint el desenvolupament socioeducatiu dels nens, facilitant a les famílies una sèrie d’ajudes dirigides al reforç escolar, educació no formal, suport educatiu familiar, teràpia psicosocial i promoció de la salut

L’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, i el subdirector general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón, van presentar ahir la renovació de l’aliança per seguir treballant per a la superació de la pobresa infantil a través del programa CaixaProinfància. L’acció social que desenvolupen conjuntament l’Obra Social “la Caixa” i l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts des del 2007, ha permès, fins avui, acompanyar a 471 menors i 302 famílies en situació vulnerable. En el curs 2017/2018 han estat atesos 218 menors i 115 famílies.

Al llarg de tots aquests anys, l’Obra Social “la Caixa” ha destinat un pressupost de prop d’un milió d’euros al desenvolupament del programa al municipi. En el curs 2017/2018 l’import ha estat de 227.006 euros, xifra que es preveu mantenir de cara al curs 2018/2019. Aquesta aportació se suma al pressupost que l’Ajuntament dedica a accions de Serveis Socials, que per 2018 és aproximadament de 2,5 milions.

dsc 4183

El programa CaixaProinfància va donar un salt de qualitat el curs 2016-17, quan es va crear una xarxa territorial de treball amb les entitats vicentines, la qual cosa va permetre fer un mapeig de famílies amb vulnerabilitat social. Així es van poder concretar millor les necessitats existents i les estratègies de treball, i a partir del curs següent, l’Obra Social “la Caixa” va decidir triplicar la seva inversió anual fins als més de 200.000 euros, tot apostant per la feina feta per les entitats socioeducatives del municipi i pels departaments de Serveis Socials i d’Educació de l’Ajuntament.

És per això que veient els bons resultats del curs passat, avui s’ha signat el primer conveni del programa entre l’Ajuntament i l’Obra Social “la Caixa”. A banda, cada entitat ja havia signat un conveni específic amb l’Obra Social “la Caixa” pel programa CaixaProinfància, a través del qual es concreten les accions que es portaran a terme i com es distribueix a cadascuna d’elles la part corresponent dels més 200.000 euros.

 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç Horts