El consistori de Sant Vicenç assumirà les obres de la Llei de Barris

Tenen un cost d’1’8 milions d’euros i servirà per a la millora de diverses zones del municipi.

El consistori avançarà els diners que pertoquen a la Generalitat, després que el Govern Català avisés que no pagarà puntualment el 50% que li correspon. Durant el Ple municipal, l’alcalde, Oriol Junqueras, va recordar la importància de complir els compromisos amb els veïns, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida.

Les obres, amb un pressupost d’1,8 milions d’euros, serviran per arreglar l’eix central de la zona, amb millores a l’avinguda de Madrid i els carrers de Lanzarote, Màlaga, Lleó i Osca, entre d’altres. L’Ajuntament pagarà els 900.000 euros que li corresponen i, a més, també avançarà els 900.000 de la Generalitat. Això serà possible gràcies a la gestió de les arques municipals, que han permès disposar d’una reserva de 2,3 milions per complir amb els objectius de la Llei de Barris. En un comunicat, la Generalitat va assegurar dimarts passat que prorrogaria l'execució d’aquesta llei per ajudar a eixugar el deute generat des de l'any 2009. A més del de Sant Vicenç, es retardarà l’arribada de diners a 117 ajuntaments.

En total, Sant Vicenç té adjudicats 5,5 milions d’euros per destinar als barris de la Guàrdia i La Font del Llargarut. D’aquesta quantitat, la meitat l’ha de finançar l’ajuntament i l’altra meitat la Generalitat. El Govern Català, però, encara no ha avançat res. Així, de moment, ja s’hi han invertit 800.000 euros, tots a càrrec del Consistori. I igualment passarà amb els 1,8 milions d’euros de la propera actuació. Les obres havien de començar la setmana vinent, però l’empresa adjudicatària, Eurocatalana Obres i Serveis, S.L., ha renunciat aquesta setmana a fer-se càrrec del projecte. Per aquest motiu, l’Ajuntament engegarà un nou concurs amb caràcter d’urgència, per començar les actuacions el més aviat possible. Les obres serviran per fer accessibles els carrers del barri, sense barreres arquitectòniques. És previst eixamplar les voreres i instal·lar passos de vianants elevats per reduir la velocitat dels vehicles. També s’hi introduiran nous serveis, com la fibra òptica, enllumenat nou, es renovaran les xarxes d’aigua obsoletes i se soterraran les línies aèries d’electricitat i telefonia, entre altres intervencions.

Redacció - ASVH / Foto: ASVH

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
95

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix