Sant Boi continuarà sent 'Ciutat de la Ciència i la Innovació'

Imprimeix

El municipi baixllobregatí forma part del Consell Rector de la xarxa Innpulso durant el període 2018-2020

El Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats ha renovat la distinció de Sant Boi de Llobregat com a 'Ciutat de la Ciència i la Innovació'. Els municipis que compten amb aquest reconeixement formen part de l'Associació Red Innpulso (ARINN), una xarxa estatal de ciutats que s'han distingit pel suport a la innovació als seus territoris.

L'any 2010, Sant Boi de Llobregat va ser un dels primers municipis que van aconseguir aquest distintiu, que s'ha de renovar de manera periòdica. Entre les 16 ciutats que ho han fet ara hi ha, per exemple, València, Valladolid, Donosti, Gijón, Santander, Cáceres, Terrassa o Viladecans.

La xarxa Innpulso és un espai de trobada que impulsa polítiques públiques innovadores mitjançant la col·laboració entre ajuntaments que comparteixen experiències, projectes, informació i recursos. 64 ciutats en formen part actualment.

La presència de Sant Boi des de l'any 2010 ha permès dur a terme polítiques innovadores al municipi mitjançant el treball en xarxa amb altres ciutats, el coneixement compartit i un reforç de la capacitat d'influència i posicionament en fòrums de decisió.

El municipi baixllobregatí destaca per les seves polítiques innovadores en àmbits com l'eficiència energètica, l'emprenedoria social, la participació ciutadana, la planificació i avaluació de polítiques públiques, la gestió forestal sostenible o la promoció de la igualtat de gènere i les accions contra la violència masclista i en defensa de les persones LGTBI+.

Dins del consell

Sant Boi de Llobregat forma part del Consell Rector de la xarxa Innpulso durant el període 2018-2020. Per això, el passat mes de juliol la ciutat va acollir una sessió d'aquest òrgan de govern executiu, que va comptar amb la presència d'alcaldes, alcaldesses i representants institucionals de les vui ciutats que hi són representades.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi