L'exalcalde de Pallejà, condemnat a presó per assetjament laboral

Imprimeix

La sentència afirma que Ismael Álvarez va fer la vida impossible a la interventora municipal perquè abandonès el seu lloc de feina

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 15 mesos de presó més inhabilitació per a càrrec públic a Ismael Álvarez, qui va ser alcalde Pallejà, per prevaricació i assetjament laboral de la interventora municipal, Gemma V. C, segons informa El Periódico. La sentència afirma que l’acusat no només va incoar un expedient contra la funcionària, després anul·lat per vulneració de drets fonamentals, i la va suspendre provisionalment de sou i feina, sinó que quan es va reincorporar a la feina se la va traslladar a un altre despatx en “estat ruïnós”, se la va obligar a entregar el mòbil i la clau del consistori, se li va prohibir emportar-se el seu ordinador portàtil a casa i se li va treure la competència sobre la majoria dels administratius assignats al seu departament.

El tribunal de la Secció Segona relata que les actuacions portades a cap per qui era alcalde covergent de Pallejà responien “exclusivament” al seu interès de privar de “contingut material” la funció d’interventora que li havia sigut assignada “per llei” a la funcionària, representada per l’advocat José Luis Bravo, així com “travar” el seu exercici efectiu. És a dir, "compel·lir-la a abandonar el seu lloc."

4hruvapeyu

Irregularitats i requeriments sexuals

Des que Gemma V. C. va prendre possessió del càrrec, detallen els jutges, es van fer patents les seves discrepàncies amb l’equip de govern, que “no va acceptar sense més ni més la tasca fiscalitzadora dels recursos econòmics públics” del consistori. Aquests desacords es van accentuar quan la interventora va començar a deixar constància escrita del que, al seu entendre, “constituïen pràctiques irregulars” en l’assignació dels llocs de treball i en la contractació. Aquesta situació va cristal·litzar quan el març del 2012 la funcionària va posar en coneixement de l’imputat “determinats comportaments d’insinuacions i requeriments sexuals” cap a la seva persona per part de qui era gerent de l’ajuntament.

La interventora es va arribar a reunir amb el llavors alcalde per explicar-li en persona aquesta situació, però la resposta de l’edil va ser demanar-li que renunciés al seu lloc i que se n’anés de l’ajuntament, segons la sentència. Aquesta “invitació”, així com la seva “inactivitat en relació” amb les insinuacions del gerent i diversos correus electrònics, tenien per objectiu, segons els jutges, “exercir pressió laboral i desprestigiar-la”, segons afirma El Periódico. Gemma V. C. va respondre presentant una denúncia contra el gerent per assetjament sexual, alhora que va sol·licitar l’empara de l’alcaldia. L’alcalde va atacar amb una querella per injúries contra ella i la incoació d’un expedient disciplinari per falta greu, decisió que, posteriorment, va ser anul·lada per la justícia.

Redacció / Fotos: Arxiu