La CUP-Molins de Rei s’oposa al projecte de Crematori

El grup municipal afirma que hagués estat adient “informar de forma més clara al veïnat del barri de la Pau i Riera Nova com a mínim”

La CUP de Molins de Rei ha emès un comunicat on explica clarament la seva oposició al projecte de Crematori que ha presentat l'empresa Mémora, que actualment gestiona el Tanatori Municipal.

La formació política local considera que la privatització o externalitzacions dels serveis públics són “una pèrdua evident de la capacitat de l'administració pública a l'hora de poder marcar el poder de decisió sobre el funcionament i els canvis que necessita un servei públic. En aquest cas estem parlant de 49 anys de concessió”. A més, la CUP manifesta que la decisió d'ubicar el Tanatori-Crematori en una zona tan propera a diferents vivendes particulars “no va ser encertada” i finalment diu que malgrat que la decisió presa el 2005 va passar per un procés de concurs públic i es va aprovar en un ple municipal cobert pels mitjans de comunicació locals, “hagués estat adient informar de forma més clara al veïnat del barri de la Pau i Riera Nova com a mínim.”

Captura de pantalla 2018 09 08 a las 20.46.06

D’altra banda, la CUP de Molins de Rei forma, que part del govern municipal des del novembre de 2017, li agradaria poder afirmar al 100% que podrem aturar la construcció d'un forn crematori “però les decisions del passat i la legislació vigent ens ho posen difícil. Recordem que l'informe de l'Àrea Metropolitana de Barcelona és vinculant i no serà l'Ajuntament qui pugui otorgar o no la llicència”. A més, destaca que treballara “conjuntament amb el veïnat per evitar que tiri endavant el projecte de crematori presentat per l'empresa, ja que suposa un màxim anual d'incineracions (2500) molt superior al màxim previst per la pròpia empresa (160) en la documentació presentada en el concurs públic”. I finalment afirma que la vila està situada a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, en una Zona de Protecció Especial (ZPE) de l'Ambient Atmosfèric, i cal prendre mesures globals per reduir els nivells de contaminació atmosfèrica. “Un crematori és una font emissora més però molt reduïda en comparació a les emissions produïdes pel transport privat i públic, la indústria i fins i tot les emissions domèstiques.”

Redacció / Foto: Google-Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix