Comença la transformació de l'avinguda de la Pineda de Castelldefels

Imprimeix

Serà una via de connexió entre la platja i el centre urbà de Castelldefels, per a vianants i ciclistes per la qual cosa s’eliminarà un carril de circulació per a vehicles de motor

 

L'Ajuntament de Castelldefels ha posat en marxa una actuació que vol canviar la manera en què s'utilitza l'avinguda de la Pineda. L'actuació urbanística de remodelació integral d'aquesta avinguda planteja com a objectiu donar prioritat als vianants i als ciclistes. L'Ajuntament s'ha proposat matisar l'ús que els vehicles a motor fan d'un dels trams de l'avinguda, per tal d'avançar en l'objectiu de donar protagonisme als desplaçaments sostenibles. D'aquesta manera, s'ha optat per eliminar un carril de circulació per a vehicles de motor, en sentit mar, en el tram comprès entre l'avinguda Constitució i el passeig Pitort. Amb aquesta decisió el municipi vol continuar amb la pacificació del trànsit de vehicles com a eina per disposar d'un nou camí natural de passeig, així com millorar els escocells dels arbres i generar zones d'estada.

“Serà una nova rambla cap al mar. És la millor manera de definir el canvi que experimentarà l'avinguda de la Pineda. Una nova connexió entre el centre del poble i la platja, on els vianants i les bicicletes seran els grans protagonistes”, explica la regidora de Via Pública, Eva López.

MAPA Itineraris alternatius

Fruit del debat

El projecte de reurbanització de l'avinguda de la Pineda forma part del Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2019, elaborat per l'equip de Govern amb la participació de la ciutadania. Per determinar el model que s'implanta a l'avinguda s'han tingut en compte també les propostes debatudes en l'elaboració del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible. L'Ajuntament ha debatut també els canvis a l'avinguda amb la Federació d'Associació de Veïns i Veïnes, amb els grups polítics de l'oposició, i amb el veïnat.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels