Cau una banda dedicada al robatori i la venda de metall arreu d’Espanya

Un operatiu policial conjunt dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil ha permès la desarticulació d’una organització criminal dedicada al robatori i la venda de metall arreu d’Espanya.

L’operació s'ha saldat amb 27 persones detingudes; de les que 15 serien els responsables de robar el metall i els vehicles pesants amb que transportaven el coure i la resta s'encarregaria de vendre el material sostret a les deixalleries.

Els lladres utilitzaven un taller a Cornellà de Llobregat per emmagatzemar el material que després distribuïen.

Els presumptes lladres són tots originaris de països de l'Est d’Europa i veïns de Sant Adrià i Badalona, mentre que els receptadors són de nacionalitat espanyola.

La investigació es va iniciar el passat mes de juliol, quan els Mossos van detectar que una deixalleria de Cornella de Llobregat estava participant en la receptació de metall robat (coure, níquel), ja que, en diverses ocasions, pels voltants de les seves instal·lacions s'havien pogut recuperar vehicles sostrets amb gran capacitat de càrrega (camions i furgonetes), han explicat fonts policials aquest divendres.

Els investigadors van corroborar que el llibre de control de la deixalleria només registrava una mitjana de sis assentaments setmanals, la majoria d'ells amb irregularitats o amb dades falsejades. Tot i això no hi havia dubte que l'afluència de clients i compres que feia l'empresa era molt més elevada.

Les detencions s'han efectuat a Barcelona, Badalona i Sant Adrià, i els Mossos han practicat registres en centres de reciclatge i naus d'emmagatzematge de Sant Adrià,Castellar del Vallès, Montornès del Vallès i Martorelles.

27 detinguts

Durant la investigació es van identificar a una vintena de persones amb abundants antecedents policials per delictes vinculats al robatori de metall.

Aquestes persones eren les que venien el material sostret als centres de reciclatge investigats.

Els Mossos van corroborar que els lladres estaven vinculats a una organització criminal altament itinerant i especialitzada en aquest tipus de delicte.

Un dels seus principals cops havia estat a una empresa de Los Barrios (Algeciras), a on van robar 24 tones de níquel, valorat en 400.000 euros, i tres camions per al seu trasllat.

A Algeciras, la Guàrdia Civil va continuar amb una investigació conjunta sobre el grup que havia perpetrat aquesta acció delictiva, a altres ciutats d'Espanya.

També es va poder provar que els autors del robatori a Andalusia eren les mateixes persones que els Mossos ja investigaven pel mateix delicte, el passat mes de novembre, de 70 tones de coure i dos camions a una empresa de Barberà del Vallès.

Redacció | Foto: Mossos d’Esquadra
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix