Sant Boi renova la seva col·laboració amb l’FCCD

Imprimeix

L'Ajuntament farà aportacions per a projectes de cooperació internacional i campanyes d'emergència per un valor global de 62.000 euros

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) han signat aquest dijous, dia 26 de juliol, un conveni de col·laboració. El municipi baixllobregatí s'hi compromet a dur a terme diversos projectes relacionats amb la cooperació internacional per un valor global de 62.000 euros. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i la presidenta del Fons Català de Cooperació, Meritxell Budó, han signat el document.

Entre les accions previstes hi ha, per exemple, donar continuïtat al projecte Ciutat Defensores dels Drets Humans, una iniciativa conjunta de diversos municipis i impulsada per l'Ajuntament de Sant Boi. El projecte farà possible una gira, per diferents localitats catalanes, de defensors i defensores dels drets humans a diferents països del món (Estats Units, Mèxic, Hondures, Senegal, Myanmar, Palestina, Egipte i Guinea Equatorial), per donar a conèixer la seva situació i conscienciar la ciutadania mitjançant la seva participació en xerrades, col·loquis i exposicions.

Lluisa Moret dia narracio

El conveni dota de finançament el desenvolupament del Pla d'educació i formació per a la solidaritat de Sant Boi de Llobregat, que inclou accions com les commemoracions públiques del Dia Mundial de les Persones Refugiades o el Dia de la Narració Oral, la Festa del Comerç Just, l'edició de la revista municipal 'Solidària' o activitats per al desenvolupament als centres educatius. També es preveu una aportació per a les campanyes d'emergència que es puguin realitzar al llarg de l'any a causa de catàstrofes naturals o altres circumstàncies.

Dia Mundial Refugiats

Des de l'any 1990, l'Ajuntament de Sant Boi és membre del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, un organisme constituït per més de 300 ajuntaments catalans i altres institucions públiques com diputacions, consells comarcals i mancomunitats.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat