Molins de Rei està per sota de la mitjana de fets delictius de Catalunya

Imprimeix

Respecte a les tipologies, els fets delictius més freqüents a la vila són els furts, que representen un 29,2% del total

Segons les dades de l’Informe de Situació del municipi emès pel departament d’Interior, la vila va registrar l’any 2017 la ràtio de 42,6 delictes per cada 1.000 habitants, una xifra força inferior a la mitjana de Catalunya, que se situa en 67,8 fets delictius per cada 1.000 habitants. Molins de Rei es desmarca de la Regió Policial Metropolitana Sud i del conjunt del País i registra el 2017 un nombre de delictes sensiblement inferior a la mitjana d’aquestes àrees.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Anton Pedrola, ha assegurat que “els fets delictius a la vila són un motiu de preocupació pel govern municipal, però també s’ha de destacar que les accions conjuntes entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra contribueixen decisivament a la disminució continuada dels delictes al municipi.”

Di446R X0AAunK2

Si comparem les dades de la vila amb l’índex de delictes al conjunt de la Regió Metropolitana Sud, que engloba diversos municipis entre els quals s’inclou Molins de Rei, les dades també són positives. Així, l’índex de fets delictius en aquesta àrea és de 56,05 per cada 1.000 habitants, prop de 13,5 punts percentuals superior a la mitjana de Molins de Rei. Si ho comparem amb la mitjana de Catalunya, la diferència és de quasi 25,16 punts.

Per contextualitzar, l’evolució dels fets delinqüencials al municipi s’han incrementat un 8,8% respecte a l’any anterior, tot i això acumulen un descens del 17,28% des de desembre de 2013 en passar dels 1.314 delictes el desembre de 2013 als 1.087 el desembre de 2017.

Respecte a les tipologies, els fets delictius més freqüents a la vila són els furts, que representen un 29,2% del total, seguit dels robatoris amb força que representen un 17% i dels delictes de danys amb un 20,3%. Pel que fa als robatoris a domicilis, aquests arriben a un 10,8% del total.

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei-Mosssos d'Esqquadra