El Govern Municipal de Sitges prepara una nova consulta a Les Botigues

Imprimeix

Se celebrarà la setmana del 5 a l’11 de novembre en un procés participatiu amb un nou mecanisme tutelat per una empresa especialitzada amb processos participatius electrònics

El Govern Municipal de Sitges i els grups polítics que hi donen suport tornen a reprendre el procés participatiu a Les Botigues de Sitges per conèixer l’opinió dels veïns i veïnes d’aquesta zona i saber si volen continuar formant part del terme municipal de Sitges, o bé, si volen optar per la segregació de Sitges i annexionar-se a Castelldefels. El govern inicia un nou mecanisme, després d’haver informat a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sitges, que permetrà a les persones que estiguin empadronades a Les Botigues expressar la seva posició aquesta vegada de forma electrònica. La consulta es preveu fer entre els dies 5 i 11 de novembre, i l’objectiu és que hi hagi més d’un dia de votació per tal de facilitar la participació, tal com havien reclamat els veïns i veïnes.

boitgues 1

Empresa externa

El mecanisme estarà ara guiat per una empresa especialitzada amb consultes electròniques. Per participar caldrà que la ciutadania estigui empadronada a la zona i s’inscrigui en un registre de manera voluntària. D’aquesta manera, s’evitarà haver d’usar el cens municipal. El Govern Municipal manté una línia de comunicació amb la Delegació del Govern d’Espanya amb l’objectiu de garantir la viabilitat del procés participatiu.

La possible segregació afectaria el nucli de Les Botigues de Sitges i Port Ginesta, i dependria d'un acord final entre els ajuntaments de Sitges i Castelldefels, i l'aprovació de la Generalitat de Catalunya. Les persones que podran participar són els ciutadans i ciutadanes empadronats a Les Botigues de Sitges majors de 16 anys.

Aquesta seria igualment, una consulta no referendària i no vinculant. Amb el resultat de la consulta, el govern adquirirà un compromís municipal sempre que se superi una participació superior al 35% del cens electoral. Es considerarà expressió majoritària de la voluntat popular aquella opció amb major resultat, sempre que superi el 50% dels vots totals escrutats. Els mateixos condicionants que la consulta prevista i posteriorment suspesa pel 26 de maig.

Redacció / Fotos: Arxiu