Els barris vicentins de Can Ros i El Serral aposten per propostes socials

Els veïns van escollir, en el procés de votacions de pressupostos participats, crear un servei d’atenció a persones en situació de dependència i un pla de civisme i convivència

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va anunciar, en un acte a la plaça de l’Onze de Setembre, els projectes que els veïns i veïnes dels barris de Can Ros i El Serral han decidit fer realitat, d’acord amb les votacions dels pressupostos participats. Es tracta d’un servei d’atenció a persones en situació de dependència (70,9%) i un pla de civisme i convivència (45,2%).

El resultat de les votacions ha estat el següent:

  1. 1. Servei d’atenció a persones en situació de dependència: 454 vots
  2. 2. Pla de civisme i convivència: 289 vots
  3. 3. Atenció sanitària preventiva per a la gent gran: 234 vots
  4. 4. Pla d’acció sobre drogues: 121 vots
  5. 5. Casal cívic de gestió col·laborativa: 99 vots
  6. 6. Xarxa de manetes voluntaris “Ñapas”: 83 vots

L’Ajuntament destina 200.000 euros per invertir en projectes socials als pressupostos participats dels dos barris i els projectes més votats tenen un pressupost de 100.000 euros cadascun.

DiPmSJlWAAEJGX0

La participació ha estat del 12%. Segons fonts municipals, una xifra que, tot i poder semblar baixa, és molt alta en comparació a altres indrets, segons l’experiència de Civiciti, l’empresa que gestiona els processos participatius de Sant Vicenç dels Horts. El seu director, Jordi Ribalta, explicava als veïns i veïnes que aquest any han fet 78 processos participatius a vuit països i “Sant Vicenç ha estat, amb diferència, on més gent hi ha participat”. Tot i així, la comparació més clara es pot fer amb l’anterior procés de pressupostos participats, celebrat a La Vinyala–Poble Nou en les mateixes condicions que a Can Ros i El Serral, on la participació va ser del 8,3%.

DiPmS8hWAAI6 tO

L’alcadessa, Maite Aymerich, va agrair la implicació de la gent, especialment de les persones que han participat en el grup motor del procés i a les entitats que s’hi ha implicat, com ADISCAP, l’AV El Trèvol i la Unió de Botiguers. A més, va anunciar que l’Ajuntament també impulsarà la tercera opció més votada, el servei d’atenció sanitària preventiva per a la gent gran, amb un pressupost de 30.000 euros. Amb una diferència de només 55 vots amb el segon projecte més votat, Aymerich va assegurar davant del veïnat que “és de justícia” crear aquest servei i que cal “intentar-ho”.

El regidor de Participació Ciutadana, Arnau Mata, va explicar que aquestes propostes s’incorporaran al pressupost de 2019 de l’Ajuntament i es crearà una comissió de seguiment per informar els barris sobre l’execució dels projectes.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix