Gavà reclama el manteniment de l’actual configuració de l’aeroport

Imprimeix

En una carta adreçada a la nova ministra de Foment, Ana Pastor (PP), l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera (PSC), li ha exigit que el funcionament de l'aeroport es mantingui com fins ara, és a dir,amb pistes segregades, que significa que les dues pistes operatives del Prat funcionen de manera coordinada i en una aterren els avions i des de l'altra s'enlairen, reduïnt així les molèsties de contaminació acústica sobre els veïns de la localitat.

Tant Balsera com els alcaldes de les altres localitats afectades per soroll dels avions (Castelldefels, Viladecans) s’oposen a que les dues pistes operatives del Prat funcionin com aeroports independents i en una mateixa pista aterrin i s'enlairin avions.

Respecte per l'entorn

Tot i reconèixer l’aportació de l’aeroport a l’economia de Catalunya, Balsera reclama que la infraestructura sigui respectuosa amb l’entorn, amb les persones que viuen al seu voltant.

L’alcalde de Gavà tindrà ocasió de recordar la seva preocupació a Pastor durant la reunió presencial que ha demanat a la ministra.

Un dels punts que Balsera posarà sobre la taula és la seva inquietud pel fet que la concessió d’El Prat a un operador privat pugui representar un pas enrere en la lluita contra el soroll dels avions que volen per sobre dels nuclis habitats propers a l’aeroport.

En aquest capítol, l’alcalde gavanenc ha afirmat que "creiem que el creixement de l'aeroport i la seva capacitat no pot dependre exclusivament ni prioritàriament dels criteris d'una entitat privada ".

Redacció | Foto: Arxiu