Molins de Rei tindrà un Pla de prevenció del consum de drogues

Imprimeix

L'Ajuntament ha signat un conveni amb el projecte Energy Control de l'Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) per iniciar els treballs de debat i la seva redacció

Molins de Rei tindrà, en un futur proper, un Pla de prevenció del consum de drogues. Per això, des del consistori es potencia la implicació de tots els actors per tractar aquest consum de risc, des de l'entorn familiar fins a la corresponsabilització dels locals d'oci, i és a través d'aquest Pla que es dissenyarà l'actuació a nivell municipal. Amb un cost de quasi 12.000 euros, durant tot un any personal del Col·lectiu Energy Control treballarà en la diagnosi i aplicació del Pla a Molins.

L'Ajuntament de Molins de Rei ha signat un conveni amb el projecte Energy Control de l'Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) per iniciar els treballs de debat i redacció d'un Pla de Prevenció del Consum de Drogues per a Molins de Rei. Les tasques consistiran en:

  • Assessorament i acompanyament individualitzat i conjunt en el procés de reflexió, revisió, reorientació i millora a partir de l’avaluació de polítiques municipals/actuacions desenvolupades fins el moment, i una diagnosi de necessitats detectades.
  • Sessions de treball individual i, en determinats casos, també grupal i compartit, entre els diversos professionals i referents claus del municipi per tal d’identificar les millores en la resposta.
  • Elaboració d’un document final de Pla de drogues per a Molins de Rei validat, que incorporarà les principals aportacions de diagnosi, definint objectius, àmbits d’actuació, definint objectius, àmbits d’actuació, accions a desenvolupar, metodologies d’avaluació i un quadre de comandament final.
eix sitges impulsa una campanya de conscienciacio contra les drogues 86501

Objectius

El principal objectiu d'aquest procés és oferir al municipi de Molins de Rei el suport tècnic i l’assessorament en els processos de replantejament i reflexió entorn de les respostes municipals en la prevenció de drogues, la revisió de les polítiques actuals desplegades tot nodrint-se d’experiències i bones pràctiques existents per tal de fomentar la seva reorientació, i la promoció de millores en les línies de treball preventiu en relació al consum de drogues.

Amb aquesta actuació es començarà a desenvolupar un dels 71 acords de l'actual govern municipal on es parlava de fer campanyes per apoderar els joves en la lluita contra el consum de risc de drogues alienants. Aquesta proposta estava inclosa en l'apartat de Joventut, on Carles Ros és el regidor de Joventut, però també es posaran recursos econòmics i tècnics des de la Regidoria de Salut Pública. Es preveu que la durada del procés de debat i redacció duri uns 9-12 mesos.

Redacció / Fotos: Arxiu