S’inaugura un monòlìt que recorda a Cristina Bergua

La jove cornellanenca va desaparèixer el març de 1997 quan tenia 16 anys

Ahir dijous, 12 de juliol, es va descobrir un monòlit en record de Cristina Bergua, a l’espai dedicat a les persones desaparegudes sense causa aparent, a la confluència dels carrers Palma de Mallorca, La Miranda i Mossèn Joaquim Palet de Cornellà. Bergua tenia 16 anys quan va desaparèixer el mes de març de 1997 i mai no ha tornat a ser localitzada.

A l’acte hi van participar unes dues-centes persones que van acompanyar els pares de la Cristina, així com l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, i José Montilla, que era l’alcalde en el moment de la desaparició. Una actuació d’alumnes de l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas va acompanyar el descobriment del monòlit.

20180712 MonolitCristinaBergua 8816

Assistència de Paco Lobatón

També hi va ser present el periodista Paco Lobatón, que va presentar el seu llibre “Te buscaré mientras viva”, que vol ser un homenatge a aquestes persones desaparegudes sense causa aparent i que testimonia el record, la incertesa i el dolor de les seves famílies.

Lobatón, primer des de diferents programes de televisió, i també des de la fundació QSDglobal, ha mantingut una estreta relació amb els familiars de Cristina Bergua. El cas de la jove cornellanenca va conduir a la creació d’una entitat que dóna suport als familiars en la mateixa situació, Intersos, l’esforç de la qual també ha fet canviar els protocols d’actuació dels cossos de seguretat en aquests casos i, així mateix, promoure la commemoració des de l’any 2010 del Dia de les Persones Desaparegudes Sense Causa Aparent. El Congrés dels Diputats va determinar que fos cada 9 de març, el dia en què va desaparèixer la Cristina.

Redacció / Fotos: Aj. Cornellà de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix