Malestar per la manca d’espai a la piscina municipal del Podium

Imprimeix

Segons ERC-Viladecans, la piscina exterior del complex esportiu va haver de restringir l’accés el passat cap de setmana per excés d’aforament

 

El grup d’ERC a l’Ajuntament de Viladecans s’ha fet ressò del malestar de molts veïns i usuaris per la manca d’espai i els preus de la piscina exterior del Podium, l’única descoberta i de titularitat pública a la ciutat. El passat diumenge 8 de juliol, en plena onada de calor, es va haver de restringir l’accés per excés d’aforament.

El complex esportiu Podium va néixer el 2015 amb polèmica pel seu alt cost (21 milions d’euros), pel deute astronòmic contret amb Urbaser per finançar-lo (5,5 ME) i perquè va representar la desaparició de les antigues piscines Joan Masgrau: molts habitants recorden com eren més grans i comptaven amb una zona verda àmplia per descansar i jugar.

Segons els republicans, l’equip de govern (PSC+ICV) ha vinculat la construcció d’una nova piscina al desenvolupament urbanístic del Pla de Llevant, una opció que Esquerra no comparteix perquè l’operació es podria allargar durant anys i perquè es torna a vincular la construcció d’equipaments públics al desenvolupament de grans projectes urbanístics.

Els republicans estudien ubicacions alternatives per construir una nova piscina descoberta que respongui a les necessitats d’un municipi com Viladecans, amb 66.000 habitants. I recorden com l’antiga piscina de Can Sellarés -el recinte lúdic i esportiu mancomunat amb l’Ajuntament de Gavà- està abandonada i desaprofitada.

La portaveu municipal d’ERC i candidata a l’alcaldia el 2019, Bàrbara Lligadas, assegura que “la piscina descoberta del Podium és més petita que qualsevol piscina comunitària. Molta gent encara es pregunta com és possible que l’Ajuntament deixés perdre les antigues piscines municipals Joan Masgrau. Viladecans es mereix una piscina pública adequada als nostres temps per fer menys feixuga la temporada de calor i és una evidència que l’actual és del tot insuficient.”

Bus gratuït i platges sense Bandera Blava

Els republicans també reclamen a l’Ajuntament que prengui nota de l’exemple de Gavà i faciliti el transport gratuït a la platja de la Murtra en autobús des del nucli urbà. La línia VB4 operativa del 15 de juny al 31 d’agost hauria de ser d’ús gratuït pels usuaris com a fórmula per incentivar els trajectes en transport públic i reduir l’ús de vehicles privats. Durant el Ple de juny, ERC va convidar l’equip de govern a deixar de llançar pilotes fora i a buscar la complicitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per fer factible a Viladecans el que ja s’està oferint al municipi veí.

bus platja

Finalment, pel que fa a la temporada de bany ERC Viladecans també recorda com les platges de la ciutat continuen un any més sense el distintiu de Bandera Blava, a diferència de Gavà, Castelldefels o el Prat, que l’ha ostentat en ocasions. Per Esquerra això es deu a la manca d’esforços per part de l’Ajuntament per adequar el litoral als requeriments de qualitat i serveis als banyistes, quelcom que no significa perdre en absolut la virginitat de la platja del Remolar o de Cal Francès. També en aquest camp els republicans es comprometen a treballar per redreçar la situació.

Redacció / Fotos: Arxiu