Els Mossos i la Policia Local d'Esplugues rescaten una gossa abandonada

Imprimeix

La gossa, que vivia en un balcó, ha estat ingressada en un centre de recuperació d'animals, mentre que S'han obert diligències al propietari per un delicte de maltractament d'animal de companyia

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Metropolitana Sud conjuntament amb la Policia Local d'Esplugues de Llobregat van rescatar el passat 23 de maig una gossa d'un domicili on perillava greument la seva vida i van obrir diligencies al seu propietari per un delicte de maltractament greu a animal de companyia.

gossa 1

Els policies van rebre l'alerta veïnal del fet que una gossa patia un confinament en un balcó de reduïdes dimensions, amb unes condicions sanitàries deplorables i en un estat d'abandonament evident. Personats en el lloc dels fets, els agents van comprovar que la gossa es trobava molt prima, bruta, amb símptomes evidents de poca cura per part del propietari, no tenia accés directe al menjar ni al beure i tenia les ungles de les potes molt llargues, signe evident de poca mobilitat.

gossa 2

gossa 3

En un primer moment, els policies van intentar dialogar amb el propietari sobre l'estat i causes de l'abandó de la gossa però no va ser possible donat que el propietari era absent de forma continuada. Els policies van optar per la retirada i salvaguarda de la gossa i van accedir utilitzant mitjans mecànics per altres accessos alternatius. Cal destacar que la vida de la gossa perillava, donades les condicions sanitàries, de calor i de desnutrició existents.

gossa 4

Una vegada els agents van accedir al balcó, també van constatar que el reduït espai on era confinada la gossa era plena de defecacions i d'orina de la pròpia gossa que, fins i tot, queien al pati situat a la part inferior de la terrassa. Finalment, els agents van activar el servei de recollida municipal d'animals de companyia i van comissar la gossa, que ha estat traslladada a un centre de recuperació on progressa favorablement, ja ha recuperat pes i no perilla la seva vida.      

Per totes les circumstàncies detallades els agents van presentar el 29 de juny les diligències penals al jutjat de guàrdia d'Esplugues de Llobregat.


Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra