Gavà aplica noves accions per erradicar la prostitució al municipi

Imprimeix

Els clients rebran la notificació de la sanció a casa seva i es reforça l’atenció social a les dones prostituïdes mitjançant la col·laboració amb una entitat especialitzada

L’Ajuntament de Gavà intensifica la campanya d’intervenció integral contra la prostitució que es va posar en marxa l’estiu passat. Una iniciativa que té l’objectiu de treballar per l’erradicació d’aquesta pràctica, eliminar les condicions favorables per a l’exercici d’aquesta activitat i oferir atenció sanitària i social a les dones prostituïdes. La regidora d’Igualtat, Gemma Badia, ha explicat que “aquest estiu es posen en marxa noves accions, entre elles la notificació a domicili de les multes als clients. Es tracta d’un canvi substancial respecte a la campanya iniciada l’any passat amb l’objectiu que quedi constància de l’activitat il·legal que està fent.”

Aquesta modificació queda reflectida en els senyals que informen de les sancions relatives a la sol·licitud i pràctica de relacions sexuals retribuïdes a la via pública, que poden ascendir fins als 3.000 euros.

Intensificacio de la campanya contra la prostitucio 696x392

A banda de la renovació d’aquests senyals amb la nova informació sobre sancions, s’han reposat els cartells de sensibilització sobre l’explotació sexual de les dones que estaven malmesos. Als cartells es pot llegir: “Tu t’ho passes bé? Ella, no. La tracta i la prostitució són un atemptat contra els drets humans. No siguis còmplice”. Els senyals i cartells estan distribuïts en els punts de captació de clients, especialment a la C-31.

Intervenció comunitària

Un altre dels eixos del pla d’intervenció integral contra la prostitució és la intervenció comunitària. D’aquí que també es reforcin les accions socials adreçades a les dones prostituïdes mitjançant la col·laboració amb l’organització especialitzada ABD (Associació Benestar i Desenvolupament) que, ja ha començat a fer entrevistes a agents clau en la problemàtica de la prostitució i a visitar els indrets on s’exerceix l’activitat per dissenyar, conjuntament amb l’Ajuntament, diferents accions. Gemma Badia ha manifestat que “la intenció és que les dones prostituïdes coneguin els recursos que tenen al seu abast i ajudar-les així a deixar aquesta pràctica per tal que es puguin integrar en el món laboral i social.”

58

Actuacions a la via pública i vigilància

Aquest estiu també es reforcen les actuacions a la via pública per impedir la pràctica de la prostitució, amb el tancament de dos nous camins i carrers a la zona de la Pineda i a la zona de la Riera de Parets amb la Murtra. Així mateix, s’intensifica la retirada de mobiliari i estris per a dur a terme l’activitat d’oferiment de serveis sexuals, així com la vigilància per part de la Policia Municipal.

La regidora d’Igualtat ha afegit que donat que es tracta d’una problemàtica que afecta també els municipis de Viladecans i Castelldefels, “hem parlat amb els seus responsables informant de les accions que posem en marxa; evidentment, no es tracta de traslladar l’activitat a les seves ciutats sinó que l’objectiu comú ha de ser erradicar la prostitució.”

Canvis a l’Ordenança de Via Pública

En el marc del pla contra la prostitució, l’Ajuntament acaba de posar en marxa el procés per modificar l’Ordenança Municipal reguladora dels Usos de les Vies Públiques i els Espais Públics. Aquesta normativa recull actualment sancions per “oferir, sol·licitar, negociar o acceptar, directament o indirectament, serveis sexuals retribuïts a l’espai públic, especialment quan es duguin a terme en espais ubicats en la proximitat de centres educatius o de lleure destinats a menors o en general zones d’esbarjo freqüentades per menors”. Gemma Badia ha manifestat que “és necessari aquesta modificació de l’ordenança; tenim clar que la dona és una víctima i considerem que s’ha de penalitzar només al client i no a la dona.”

Redacció / Fotos: Arxiu