Viladecans té un nou punt de trobada al Torrent Ballester

Imprimeix

Uns bancs modulars van ser una de les propostes més votades pel veïnat del per millorar l’entorn del CAP Maria Bernades

Viladecans vol que la Pla dels Màrtirs del Setge de 1714 (plaça enfront del CAP Maria Bernades, en el Torrent Ballester) sigui un lloc de trobada ciutadana. Per això, des del dia 3 de juliol, aquest espai compta amb uns peculiars bancs de color vermell. Ho fa a resposta d’una de les propostes més votades pels veïns i veïnes del Districte 3 al pressupost participatiu municipal de 2017: la de posar elements per fer més bonic en aquest indret. Una plaça que rep l’impacte de molta ciutadania diàriament, que acudeix a serveis tan importants com l’ambulatori, el Centre de Rehabilitació de Viladecans, l’Escola Oficial d’Idiomes i l’oficina del DNI, de la Policia Nacional.

Els bancs s’anomenen "Enzo Couches" i estan pensats com a estructures modulars que poden canviar de posició segons la necessitat de la plaça amb relativa facilitat i, fins i tot, ser amuntegats en cas de necessitar l'espai lliure. El seu disseny geomètric proporciona continuïtat entre les peces i permet crear estructures més complexes, per exemple, en forma de cercle, tot utilitzant-ne vàries.

Amb aquesta nova incorporació es pretén dotar de nova vida l'espai, tot convertint el bell mig d'equipaments públics d'ús intensiu en punt de trobada de ciutadans i ciutadanes de totes les edats. La seva estructura funcional està pensada tant per seure com per estirar-se, per això es consideren apropiats per activitats tan diferents com descansar tot llegint un llibre o acompanyar als infants que juguen.

A l’estil europeu

El projecte d'utilització dels bancs "Enzo" per dotar de dinamisme l'espai s’inspira en importants places europees. En són exemples The Main Square, a Rotterdam, i la plaça del Museu de Quartier, a Viena. De fet, va ser gràcies a un encàrrec d’aquest últim museu que l’estudi MN*LS els va dissenyar com a evolució dels seients que ja existien a la plaça, els "Enzis", que es van cremar l'hivern de 2009.  A part de les millores ergonòmiques, els Enzo oferien l'avantatge ser a prova de foc i resistents als danys.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu de Llobregat