El nou gual inundable del riu Llobregat s’inaugura aquest divendres

Imprimeix

La inversió té un cost de 745.364 euros, i cadascun dels tres ajuntaments (Sant Feliu, Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts) n'aporta un 23% mentre que la resta és assumit per l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Aquest divendres 6 de juliol, a partir de les 18 h, s'inaugura el nou gual inundable que connecta els marges del riu entre Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei, al marge esquerre, i Sant Vicenç dels Horts, al marge dret. A partir d'aquesta data, els vianants i ciclistes podran travessar el riu Llobregat a peu i amb bicicleta.

Es tracta d'una plataforma transitable de 4 metres d'amplada i 30 metres de longitud, que dona continuïtat a l'eix de vianants i bicicletes que ve al llarg del riu per relacionar-se amb els espais naturals, establint un nou enllaç amb els municipis veïns de l'altra banda del riu. Alhora es millora la connectivitat entre municipis amb la xarxa de camins del parc del riu Llobregat i es crea una nova ruta saludable, fomentant l'accessibilitat a punts d'interès natural com els aiguamolls de Molins de Rei.

6c25c8ac bf53 44a2 a36b e8d4d34cd568

Cost
Aquest gual està en un dels punts on la llera del riu és més estable, aigües avall del pont sobre el Llobregat entre la B-23 i l'A2, i uns metres aigües amunt de la confluència de la riera de Torrelles. Per comunicar el gual i la passarel·la amb les vies ja existents es construiran accessos sobre els talussos a banda i banda de la llera, que es completaran amb tasques en l'entorn natural. Aquesta nova inversió pública en el Parc Agrari té un cost de 745.364 euros; cadascun dels tres ajuntaments n'aporta un 23% i la resta és assumit per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Inauguracions

En el marc de l'acte d'inauguració del nou gual, hi haurà una bicicletada i caminada amb sortida del Parc del Llobregat (c/ Pla) a les 17.30 h. A l'arribada, hi haurà un espectacle a càrrec dels Diables Rojos.

Durant l'acte també s'inaugurarà la passarel·la peatonal del carrer Comerç que s'ha construït per als vianants i ciclistes sobre la desembocadura de la riera del Comerç dins del terme de Sant Feliu de Llobregat. Aquest és un dels espais que el municipi neteja sistemàticament, tot i ser una tasca responsabilitat de l'Agència Catalana de l'Aigua, per minimitzar els riscos derivats d'episodis de pluges intenses perquè ciutadans i ciutadanes puguin gaudir de les rutes, el paisatge i l'entorn natural únics del parc del riu Llobregat. L'import d'aquesta passarel·la, finançada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ha estat de 241.458,65 euros.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu de Llobregat