Molins vol tenir un protocol davant agressions sexuals en espais d’oci

Imprimeix

La Fundació Salut i Comunitat ha escollit la vila entre un dels municipis on realitzaran totes les tasques d'elaboració a través d'un procés participatiu

El govern municipal de Molins de Rei, per acomplir a un dels punts de l'Acord de Govern de novembre de 2017, ha començat a treballar en l’elaboració d'un Protocol d'actuació davant les violències sexuals en espais d'oci. L'Observatori Noctambul@s de la Fundació Salut i Comunitat ha escollit Molins de Rei, entre un dels municipis on realitzaran totes les tasques d'elaboració del Protocol a través d'un procés participatiu, ja que han valorat l'interès i predisposició de l'Ajuntament de la vila. Els costos econòmics de tot el procés són assumits per la Generalitat de Catalunya a través d'un conveni amb la fundació. L'Ajuntament hi col·laborarà amb la dedicació dels tècnics i càrrecs electes durant tot el procés.

La Fundació Salut i Comunitat va posar en marxa el projecte Noctàmbul@s per establir una línia específica i estable de treball sobre aquest tema. La importància de la prevenció per transformar la mirada de la població en general i de la joventut i del personal professional en concret (tant de la indústria de l'oci, com de l’associacionisme o de l’administració) és d’especial rellevància si volem construir una societat lliure de violències de gènere.

Serà un procés d’elaboració comunitari que es basi en metodologies participatives i deliberatives, adaptant-se a les realitzades del municipi i procurant implicar a tots els agents que interactuen. Per això serà fonamental incorporar la transversalitat de gènere en els àmbits d’actuació de l’administració i procurar per una perspectiva ecològica de la resolució de conflictes.

Laura Munt, com a Regidora de Feminismes i Alliberament LGBTI, i Carles Ros, com a Regidor de Joventut, ja s'han reunit en un parell d'ocasions amb els responsables tècnics del procés i properament es començaran a convocar les reunions i sessions participatives previstes. Es preveu que la durada serà de vuit mesos però abans de l'aprovació definitiva del Protocol ja es podran portar a terme algunes iniciatives i campanyes en esdeveniments importants de la vila com la Festa Major o altres festes populars de l'any 2018.

Redacció / Foto: Arxiu