Arranquen les obres a la carretera BV-2041 entre Gavà i Begues

Imprimeix

Els treballs compten amb un pressupost d’1 MEUR, tenen un termini d’execució de cinc mesos i l’actuació abasta una longitud de set quilòmetres

El Departament de Territori i Sostenibilitat iniciarà dilluns vinent, 2 de juliol, amb les tasques prèvies d’implantació i senyalització d’obra, treballs per a la millora de la seguretat viària a la carretera BV-2041 entre Gavà i Begues. Aquesta actuació té un pressupost d’1 MEUR i un termini d’execució de cinc mesos.

seguridad7 header

El tram on s’actuarà té una longitud de set quilòmetres, presenta un traçat amb diversos revolts i registra un trànsit d’uns 9.000 vehicles diaris. L’any 2014, el Departament va dur a terme una actuació de millora de seguretat viària que va consistir en el pintat de zebrat central en un tram d’uns quatre quilòmetres, entre Gavà i Bruguers. Aquest zebrat permet reforçar la separació dels sentits de la circulació.

e60d74ac 6fa6 4413 9b73 d4ede6f03916

En les obres que ara comencen, s’inclou:

  • Millora del ferm, la senyalització i l’abalisament
  • Millora de les barreres de seguretat, amb la col·locació de faldons de protecció per a motoristes en els revolts on sigui necessari
  • Perllongament del zebrat central fins a Begues, inclosa la disposició de balises cilíndriques a la travessera de Bruguers
  • Formació de sobreamples a la calçada i cunetes transitables
  • Adaptació de la intersecció de Ca n’Espinós (quilòmetre 3) i de la intersecció al quilòmetre 5, per tal de permetre el canvi de sentit i entrada a la BV-2041 amb major seguretat.

Programació i afectacions al trànsit

L’execució de les obres s’ha planificat per fases i comportarà afectacions al trànsit a partir de dimarts vinent, 3 de juliol. Les primeres setmanes, els treballs comportaran l’ocupació d’un dels dos carrils de la circulació i el pas alternatiu de vehicles pel carril que quedi lliure, en funció de les necessitats de l’obra.  L’horari serà de 9h a 18h de dilluns a dijous i de 9h a 14h, els divendres.

Es preveu que les tasques de millora del ferm i de senyalització horitzontal s’executin en horari nocturn, de diumenge a la nit a divendres al matí, de 22h a 6h. La resta de treballs s’executaran en horari diürn.

 

Redacció / Fotos: Arxiu-Generalitat