ERC-Viladecans proposa una àrea de servei i pernoctació per autocaravanes

Imprimeix

Seria la primera al sud del Baix Llobregat i, segons els republicans, podria ser positiu per al turisme de qualitat i sostenible

Anar de vacances en autocaravana o càmper -furgoneta condicionada com a habitatge- és una opció que cada vegada té més adeptes al nostre país, molts més si tenim en compte la mitjana europea. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) el 17% dels turistes que venen a Catalunya ho fan per carretera.

Així, el grup municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans presenta al Ple d’aquest mes de juny una moció per habilitar una àrea de servei i pernoctació per autocaravanes i campers al terme municipal baixllobregatí. Seria la primera al litoral del Baix Llobregat. L’objectiu és singularitzar i augmentar l’oferta turística de Viladecans apostant per un tipus de turisme sostenible i en constant creixement.

DSC00148

La portaveu republicana, Bàrbara Lligadas, ha assegurat que “un dels reptes que tenim com a ciutat és aprofitar les potencialitats que ens proporciona el fet d’estar tan a prop de Barcelona sense perdre la nostra identitat, sense ser absorbits en una gran conurbació uniforme. Viladecans ha estat des de fa molt anys una ciutat amb tradició de càmping: la seva proximitat a capital, el litoral lliure d’edificacions, les pinedes, les platges interminables i la seva immillorable ubicació, molt ben comunicada, la poden convertir en un punt estratègic per a aquest tipus de turisme.”

Santa Coloma de Cervelló i Vallirana

Les àrees de servei i pernoctació per autocaravanes i campers actuen com a pol d’atracció pels usuaris. Actualment les més properes són les de la Colònia Güell (a Santa Coloma de Cervelló) i Vallirana, per tant no n’hi ha cap en l’àmbit del Baix Llobregat marítim, que compta amb nombrosos atractius turístics vinculats a la platja i l’oci familiar.

55058 gd

Hi ha molts exemples arreu de Catalunya d’aquest tipus d’infraestructures que són un model d’èxit: el Consell Comarcal del Solsonès, els municipis de Platja d’Aro i Arbúcies en són alguns. Cal recordar, alhora, que el turisme d’autocaravana és un turisme de qualitat, amb un alt nivell de sensibilització i respecte pel medi ambient. 

Existeixen diferents tipus d’àrees per autocaravanes: d’accés lliure o de pagament, amb servei de llum i aigua, amb possibilitat d’evacuar les aigües brutes, amb zones de pícnic, lavabos, dutxes... Tots aquests serveis també poden ser de pagament o no. “Davant la manca d’oferta al Baix Llobregat sud i el buit existent, des d’ERC creiem que és una bona oportunitat per singularitzar i augmentar l’oferta turística de Viladecans, tendint a una certa especialització i donant valor afegit als visitants de pas pel nostre terme municipal”, ha assegurat l’alcaldable d’Esquerra.

En concret, la moció insta l’Ajuntament a redactar un estudi per determinar quin tipus d’àrea de servei per autocaravanes i campers seria la més apropiada a Viladecans, tenint en compte l’oferta actual a la comarca i els terrenys on es podria ubicar.

Redacció / Fotos: Park4night