Sant Joan de Déu estrena nova Unitat de Cures Intensives Pediàtriques

Imprimeix

L’espai està dotat de tecnologia punta i ofereix més confort a les famílies

L'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona ha estrenat una nova Unitat de Cures Intensives Pediàtriques (UCIP) que compta amb 24 boxes o habitacions individuals i està dotada amb tecnologia de darrera generació. El nou espai ha estat dissenyat per oferir als pacients i les seves famílies una cura integral, i als professionals sanitaris uns espais i recursos que els permeten desenvolupar la seva feina en les condicions òptimes.

La nova UCIP ocupa una superfície de 2.011 m2 i està formada per dues àrees amb llum natural: un bloc té 11 llits ampliable fins a 18, i l’altre, 10. Del total de boxes, un és de pressió negativa, per a l’ingrés de pacients amb malalties infeccioses molt contagioses, i els altres dos estan equipats amb pressió positiva per a l’atenció de pacients immunodeprimits.

Captura de pantalla 2018 06 25 a las 22.23.16

Cada box de la nova Unitat de Cures Intensives Pediàtriques disposa d’un llit per l’acompanyant, d’un espai per guardar pertinences, un sistema de regulació independent de la temperatura i televisió. A més, la UCIP posa a disposició de les famílies una sala externa amb zona de descans i de neteja personal perquè puguin sentir-se més còmodes durant la seva estada en la Unitat.

Tecnologia per al monitoratge del pacient

Els dispositius mèdics (bombes, respiradors, monitors, etc.) estan distribuïts a cada box de forma que l’accés dels professionals a l’infant resulti més fàcil en una situació crítica, perquè no hi ha cables ni connexions que interfereixin el pas. Aquests dispositius estan connectats en xarxa al sistema informàtic i els indicadors queden registrats per a una millor seguretat i traçabilitat.

Captura de pantalla 2018 06 25 a las 22.24.07

A la nova unitat, els pacients són monitoritzats a través de monitors centrals, pantalles a peu de llit i dispositius mòbils. Els professionals disposen d'un polsador d’emergència que els permet enviar una trucada a tot l’equip en el cas de que sigui necessari. Quan es prem el botó, els llums del box s’encenen i les portes s’obren per tal de que els altres professionals de la unitat identifiquin ràpidament on és necessari el suport assistencial immediat.

La nova UCIP té, a més, amb un box de simulació on els professionals poden assajar, sense sortir de la unitat, tècniques per abordar casos complexos abans de posar-los en pràctica en un entorn real.

Redacció / Fotos: Hospital Sant Joan de Déu