Sant Joan de Déu estrena nova Unitat de Cures Intensives Pediàtriques

L’espai està dotat de tecnologia punta i ofereix més confort a les famílies

L'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona ha estrenat una nova Unitat de Cures Intensives Pediàtriques (UCIP) que compta amb 24 boxes o habitacions individuals i està dotada amb tecnologia de darrera generació. El nou espai ha estat dissenyat per oferir als pacients i les seves famílies una cura integral, i als professionals sanitaris uns espais i recursos que els permeten desenvolupar la seva feina en les condicions òptimes.

La nova UCIP ocupa una superfície de 2.011 m2 i està formada per dues àrees amb llum natural: un bloc té 11 llits ampliable fins a 18, i l’altre, 10. Del total de boxes, un és de pressió negativa, per a l’ingrés de pacients amb malalties infeccioses molt contagioses, i els altres dos estan equipats amb pressió positiva per a l’atenció de pacients immunodeprimits.

Captura de pantalla 2018 06 25 a las 22.23.16

Cada box de la nova Unitat de Cures Intensives Pediàtriques disposa d’un llit per l’acompanyant, d’un espai per guardar pertinences, un sistema de regulació independent de la temperatura i televisió. A més, la UCIP posa a disposició de les famílies una sala externa amb zona de descans i de neteja personal perquè puguin sentir-se més còmodes durant la seva estada en la Unitat.

Tecnologia per al monitoratge del pacient

Els dispositius mèdics (bombes, respiradors, monitors, etc.) estan distribuïts a cada box de forma que l’accés dels professionals a l’infant resulti més fàcil en una situació crítica, perquè no hi ha cables ni connexions que interfereixin el pas. Aquests dispositius estan connectats en xarxa al sistema informàtic i els indicadors queden registrats per a una millor seguretat i traçabilitat.

Captura de pantalla 2018 06 25 a las 22.24.07

A la nova unitat, els pacients són monitoritzats a través de monitors centrals, pantalles a peu de llit i dispositius mòbils. Els professionals disposen d'un polsador d’emergència que els permet enviar una trucada a tot l’equip en el cas de que sigui necessari. Quan es prem el botó, els llums del box s’encenen i les portes s’obren per tal de que els altres professionals de la unitat identifiquin ràpidament on és necessari el suport assistencial immediat.

La nova UCIP té, a més, amb un box de simulació on els professionals poden assajar, sense sortir de la unitat, tècniques per abordar casos complexos abans de posar-los en pràctica en un entorn real.

Redacció / Fotos: Hospital Sant Joan de Déu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix