Cau una perillosa banda que assaltava gent gran al Baix Llobregat

Imprimeix

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de Gavà han detingut onze persones, d'edats compreses entre 23 i 55 anys, de nacionalitat colombiana i veïnes de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet, com a presumptes autores de diversos furts, robatoris amb violència i intimidació, de blanqueig de capitals i organització criminal.

Als detinguts se’ls imputen uns 40 assalts a persones grans comesos a Castelldefels, Molins de Rei, L'Hospitalet de Llobregat, Gavà, Viladecans, Sant Just Desvern, El Prat de Llobregat, Esplugues, Martorell, Ripollet, Figueres o Terrassa, entre altres localitats.

Estaven atents a les pagues extres

La investigació va arrencar quan els agents van detectar un augment de robatoris a persones grans que coincidien amb les dates en què aquests cobren les seves pensions. També augmentaven quan els pensionistes rebien una paga extra de Nadal o de vacances d’estiu.

Els assalts es realitzaven al carrer, fent servir diversos mètodes, que anaven des de llençar al terra unes monedes per distreure la víctima o consultar-li qualsevol cosa portant una caixa de cartró per dificultar-li la visió. Sempre aprofitaven les distraccions per robar a la víctima el sobre amb els diners, generalment davant la porta del seu habitatge.

Els detinguts han passat a disposición judicial. El jutge ha decretat l'ingrés a presó per cinc d'elles. La resta han quedat en llibertat amb càrrecs.

Redacció | Foto: Arxiu