Molins de Rei recupera la Taula Local de l’Habitatge

La poca oferta de lloguer i de protecció oficial, i la desprotecció legal que pateixen els llogaters van ser alguns dels principals problemes diagnosticats

Després de dos anys inactiva, el passat 12 de juny es va tornar a reunir la Taula Local de l'Habitatge per analitzar la situació de l’habitatge a Molins de Rei. La poca oferta de lloguer i de protecció oficial, i la desprotecció legal que pateixen els llogaters van ser alguns dels principals problemes diagnosticats. A la propera sessió es plantejaran i treballaran possibles solucions.

L’objectiu d’aquesta primera sessió de la Taula Local de l’Habitatge era consensuar una diagnosi de com es veu la situació de l’Habitatge a Molins de Rei, debatent les principals dades sobre l’accés a l’habitatge a Molins de Rei i prioritzant les problemàtiques més importants. Hi van participar tècniques municipals i representants del govern, entitats com l’Associació de paraguaians/es de Molins de Rei, la Comunitat Islàmica de Molins de Rei, Creu Roja, el Patronat Local de l’Habitatge, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i un representant de les Associacions de Veïns de Molins de Rei.

Novetat

També es va convidar les immobiliàries de Molins de Rei per tal de tenir l’oportunitat de participar en aquest primer diagnosi sobre la situació de l’habitatge a la nostra vila i cercar possibles solucions col·lectives. Malauradament, no van assistir-hi ni van excusar la seva absència. Malgrat tot, se les tornarà a convidar a la segona sessió que tindrà lloc el proper 3 de juliol perquè tinguin una nova oportunitat de donar el seu punt de vista i puguin fer les aportacions que considerin per resoldre els problemes d’accés a l’habitatge a la vila.

El regidor d’habitatge, Asier Baiona, va explicar després de la reunió de la Taula que “els assistents han coincidit en destacar que el problema de l’accés a l’habitatge no només perdura sinó que augmenta, i el principal motiu és que no s’han posat al mercat habitatges de protecció oficial en règim de lloguer”. Per Baiona “això provoca que calgui prioritzar totes les mesures que permetin augmentar l’habitatge de lloguer, ja sigui mitjançant la construcció d’habitatge públic, l’expropiació de pisos buits, o augmentant els incentius per a propietaris”. Pel regidor també cal complementar aquestes mesures augmentant els recursos destinats a l’Oficina d’Habitatge i a totes les polítiques sobre aquest àmbit.

Els participants a aquesta sessió de la Taula Local de l’Habitatge també van subratllar la legislació injusta de la Llei d’Arrendaments Urbans que desprotegeix als llogaters, així com la manca de limitació de preus de lloguer que provoca un augment dels preus any rere any.

2739 pla parcial del sector les guardioles de molins de rei 20121211130209

Cal destacar que fins ara a Molins de Rei només hi ha 75 habitatges en règim de protecció oficial de lloguer, gestionats per l’Agència d’Habitatge de Catalunya i cap més de propietat pública municipal fins que no es construeixin els primers edificis al nou barri de les Guardioles. Paral·lelament també hi ha una gran demanda en habitatge de lloguer assequible per a llars unipersonals, on de les 722 sol·licituds d’inscripció al Registre de Sol·licitants d’Habitatge de Protecció Oficial l’any 2016, el 58% corresponen a sol·licituds d’una sola persona i el 78% de les sol·licituds se situa per sota de 2 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC).

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
164

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix