L’alcaldessa d’Olesa reclama facilitats per fer consultes ciutadanes

Imprimeix

Pilar Puimedon ha fet aquesta demanda durant la jornada organitzada per Laboratori d'Innovació Democràtica de l'Ajuntament de Barcelona

L’Alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, ha reclamat un sistema “més fàcil” que permeti a les administracions locals tirar endavant consultes participatives, sense el complicat i costós procés burocràtic que s’ha de seguir actualment. Puimedon ha fet aquest reclam durant la jornada “Consultes ciutadanes al món local. Democràcia sense intermediació” celebrada ahir dilluns al matí al recinte de Fabra i Coats de Barcelona, organitzada pel Laboratori d’Innovació Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona.

Captura de pantalla 2018 06 19 a las 11.20.11

Puimedon ha posat de manifest que, malgrat que la legislació espanyola “permet i teòricament potencia” les consultes ciutadanes, a la pràctica “la llei no està prou desenvolupada i quan es vol tirar endavant, no saps com fer-ho i les persones que se suposa que són els referents tampoc ho saben. A més, és un procés molt costós pel que veritablement et quedes sense ganes de fer-ho.”

Durant aquesta jornada, l’alcaldessa d’Olesa ha exposat l’experiència del referèndum sobre temes urbanístics realitzada per l’Ajuntament d’Olesa el 22 de febrer de 2015, compartint taula rodona amb representants de les ciutats de San Francisco, Grenoble, Barcelona i Madrid, que també han exposat la seva experiència. En la seva assistència a la jornada l’alcaldessa d’Olesa ha estat acompanyada pel regidor de Participació Ciutadana, Jordi Martínez.

Redacció / Fotos: Aj. Olesa de Montserrat