Campanya per reduir el malbaratament dels aliments a bars i restaurants

Imprimeix

L’Ajuntament de Torrelles de Llobregat l’ha impulsat per promoure bones pràctiques que fomentin el reaprofitament d’aliments al municipi

L’Ajuntament de Torrelles de Llobregat, amb el suport de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (Rezero), ha iniciat una nova campanya per conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de reduir el malbaratament alimentari al municipi baixllobregatí. La iniciativa fa especial incidència en el paper dels bars i restaurants locals, i ha permès conèixer de primera mà quins són els costums que tenen els establiments per evitar la producció d’excedents, així com informar de les bones pràctiques que poden incorporar a la seva activitat.

La Placa

Per això, els bars i restaurants adherits a la campanya han rebut un cartell i 100 carmanyoles, fetes amb la base compostable de canya de sucre i la tapa reciclable de polipropilè, per a oferir activament als clients la possibilitat d’endur-se a casa el menjar que els hi ha sobrat. La iniciativa, que ha estat molt ben acollida pels establiments torrellencs, vol normalitzar entre la ciutadania l’hàbit d’emportar-se a casa el menjar i la beguda que no han pogut acabar al restaurant.      

Taller de cuina

Així mateix i amb l’objectiu d’arribar directament a la ciutadania, el passat dijous 24 de maig, es va realitzar un taller sobre cuina d’aprofitament. Durant l’activitat, es va recordar que a les llars és on es llença el percentatge més gran d’aliments. De la mateixa manera, s’han impulsat diferents activitats a les escoles i es preveu fer-ne més quan comenci el nou curs escolar al setembre.

Taller Aprofitament 2

Redacció / Fotos: Aj. Torrelles de Llobregat