La Policia Local de Sant Esteve ja té una Unitat Canina K-33

Imprimeix

El seu objectiu és reforçar la seguretat ciutadana i l’ús pedagògic a través dels centres educatius

Es va presentar ahir la Unitat Canina de la Policia Local de Sant Esteve, K-33, a la Pista Coberta Francesc Castellet. L’acte va tenir una exhibició amb guies i gossos provinents d’unitats d’altres municipis que ja en tenen o es troben en fase de creació: Amposta, Vic, Caldes de Malavella, Viladecans, Cornellà, Sabadell i Sant Andreu de la Barca.

2018 06 14 UNITAT CANINA 2

Cal destacar la presència de l’alcalde, Enric Carbonell, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Roser Brosed, regidors, i responsables de mossos i policia local. Entre el públic assistent, els alumnes de 5è i 6è de les escoles Vinya del Sastret i La Roureda, així com persones de les iniciatives del Casal de la Gent Gran.

2018 06 14 UNITAT CANINA 3

La regidora de Seguretat Ciutadana va anunciar que “a partir d’ara la posarem a treballar de manera programada en projectes adreçats a diferents col·lectius del municipi”. En aquest sentit, Brosed ha destacat que “serà una unitat de treball de proximitat, per millorar la convivència i el civisme, per evitar el consum i prevenir el tràfic de substàncies estupefaents, per col·laborar amb protecció civil, per protecció i suport en situacions de risc, per crear consciència de la cura responsable dels animals de companyia i per donar suport a la nostra policia en tots aquells serveis que siguin necessaris.”

L’acte ha tingut un moment especial amb el reconeixement a l’Scott, el primer k9 policia de la unitat de Sant Andreu de la Barca. Després d’11 anys es retira del servei actiu i els seus companys li han fet un merescut homenatge amb un passadís i una placa que li ha lliurat l’alcalde.

2018 06 14 UNITAT CANINA 7

L’origen
La iniciativa es va plantejar l’any 2011 a proposta de l’agent José Manuel Díaz (A-33). Després d’un període de formació de diversos agents del cos, el projecte es va tancar el març de 2013. La sobtada malaltia de l’agent impulsor, que el va allunyar del cos, va posposar la materialització d’aquest projecte fins a dia d’avui. En reconeixement a la seva tasca i perseverança, la nova unitat porta el nom de K-33, el número de placa d’aquest agent.

L’objectiu de la unitat és reforçar la seguretat ciutadana amb l’ús de gossos ensinistrats tant pel que fa a detecció de substàncies oloroses, rescats i ordre públic, com per a un ús pedagògic a través dels centres educatius. Actualment, la Policia Local de Sant Esteve compta amb dos agents titulats i un tercer que s’està formant.

 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Andreu Barca