ERC-Viladecans critica la venda de patrimoni per construir més pisos

Els republicans retreuen a l’equip de govern que vengui el solar de l’antic Poliesportiu Centre malgrat que el complex Podium ja està pagat

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Viladecans ha retret durant el Ple de maig a l’equip de govern (PSC+ICV) que continuï endavant amb els plans per vendre el solar de l’antic Poliesportiu Municipal del Centre, malgrat que el principal motiu esgrimit pels socis de govern en el seu dia -finançar el cost del nou complex esportiu Podium a la Torre Roja- ja no té raó de ser després d’haver liquidat recentment tot el deute bancari acumulat.

Segons la regidora d’Esquerra Republicana Myriam Moysset, “intercanviar l’ús d’equipaments del solar del pavelló cap al Podium i fer creure als veïns que és una imperiosa necessitat vendre aquest terreny per pagar el nou centre esportiu de la Torre Roja és de traca”. “El que sí hem perdut”, ha afegit, “és un equipament històric al casc antic, un barri mancat de serveis públics, per deixar pas a l’enèsima promoció immobiliària. Ara s’aixecarà un bloc de pisos de sis plantes sense cap metre quadrat d’habitatge dotacional per a serveis socials ni espai per a equipaments.”

enderroc Poliesportiu Centre

Moysset justificava així el vot “radicalment en contra” d’ERC a la desafectació i l’expedient de contractació i plecs de condicions per adjudicar el solar de l’avinguda de Josep Tarradellas. En aquest sentit, ha assegurat, “quan ja hem deixat enrere la bogeria del deute contret amb Urbaser per construir el Podium, el govern segueix optant per vendre patrimoni i construir més pisos. Si suposadament l'Ajuntament està tan sanejat econòmicament com diuen, cal seguir venent patrimoni i amortitzant deute? Cada dia estem més convençuts que han convertit el consistori en una promotora immobiliària.”

Pluja de milions

D’altra banda, durant el mateix Ple es va debatre la destinació de part del romanent del pressupost municipal de 2017: ERC va votar per primera vegada en tot el mandat a favor d’un punt a l’ordre del dia sobre romanents perquè s’han inclòs moltes de les actuacions que els republicans venen reclamant des de fa anys i que senten en bona part com a pròpies. És el cas de l’esperada reforma dels Jardins de Magdalena Modolell, de la masia històrica de Cal Menut o de la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. I així fins a gairebé una cinquantena de noves inversions i despeses.

El regidor republicà Xavier Martín ha advertit, no obstant, que “aquest pluja de milions arriba a un any de les eleccions municipals, tal i com ens té acostumats l’Ajuntament socialista a la recta final de cada mandat”. “Estem davant d’una carta als reis planificada al detall per tallar cintes inaugurals o treure pit abans de la campanya electoral”, ha insistit. “El més preocupant és que el govern local fa una estimació deliberada d’ingressos a la baixa en els pressupostos per acumular superàvit i retenir inversions que s’acaben concentrant i executant al tram final del mandat. O triguen anys a executar les obres, com la Plaça de les Palmeres que fa tres anys que estava pressupostada i no s'ha executat fins ara. Pràctiques partidistes que busquen rèdits electorals obviant que els veïns necessitem les millores sempre, no només cada quatre anys.”

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix