Concentració a Cornellà per denunciar que “els desnonaments maten”

La PAH assegura que actualment hi ha una cinquantena de processos en marxa al municipi i demana a l'Ajuntament que estableixi un protocol per abordar-los

Més d’un centenar de persones s’han concentrat aquest divendres al matí convocades per la PAH davant l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat per denunciar que “els desnonaments maten” i com a mostra de condol per la mort del veí del municipi que ahir va saltar d’un desè pis quan l’anaven a desnonar de casa seva al barri de Sant Ildefons.

pah cornella 22

A la concentració, on s’han fet cinc minuts de silenci, hi han assistit l’alcalde, Antoni Balmón, amb una àmplia representació del consistori i el diputat d’ERC al Congrés i veí del municipi, Joan Tardà, entre d’altres. Hi ha hagut crits demanant la dimisió de Balmón, per la gestió que s’ha fet des de l’Ajuntament.

El portaveu de la PAH de Cornellà de Llobregat, Víctor González, ha confirmat que no tenien constància d’aquest cas i ha denunciat que a dia d’avui gestionen una cinquantena de casos de desnonament al municipi. “Ahir vam aturar tres desnonaments i cinc durant tota la setmana. Si haguéssim conegut el cas del Jordi potser hauríem pogut fer alguna cosa”, ha lamentat. A més en declaracions a Efe ha dit que "el que no pot ser és que una família que estigui necessitada i estigui en emergència habitacional acudeixi a serveis socials i que no se'ls apunti de forma immediata a la taula d'emergència, que en aquest cas és Procornellà."

 concentracio ha acabat encesa espelmes 2033806846 54575153 651x366

L'equip de govern, després de revelar que havia redactat tres informes per demanar la suspensió del desnonament,va anunciar aquest dijous que estudiarà la possibilitat d'emprendre accions legals contra Banco Popular, l’entitat propietària del pis quan es va fer el contracte de lloguer, tot i que després va traspassar aquest actiu immobiliari a la societat Quasar que gestionen el fons Blackstone i el Banco Santander.

La concentració ha finalitzat amb una encesa d’espelmes.

Redacció / Fotos: PAH Cornellà-ACN

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix