Gavà s’ofereix acollir persones refugiades del vaixell Aquarius

L’Ajuntament passa a formar part de la xarxa de municipis que integren el dispositiu i que, actualment està format per més de 200 ajuntaments que s’han sumat a aquesta crida

L’Ajuntament de Gavà s’ofereix per acollir refugiats del vaixell Aquarius i respon així a la crida feta per la Federació de Municipis i Províncies (FEMP) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). El govern local es posa a disposició de la vicepresidència del Govern d’Espanya, que coordina l’operatiu per tal de ser ciutat d’acollida de persones refugiades provinents d’aquesta embarcació. D’aquesta forma, Gavà passa a formar part de la xarxa de municipis que integren el dispositiu i que, actualment està format per més de 200 ajuntaments que s’han sumat a aquesta crida.

14271486w 1

Aquest suport referma el compromís de Gavà amb les persones refugiades i migrants i dóna resposta a la crisi humanitària que estan vivint les més de 600 persones a bord del vaixell Aquarius. A hores d’ara l’Ajuntament està a l’espera de rebre més detalls sobre l’operatiu per tal de concretar com es farà efectiva l’acollida.

La posició de l’Ajuntament s’emmarca en el Pla Director de Cooperació de Gavà. En la seva línia estratègica d’Ajut Humanitari i d’Emergències, defineix l’acció humanitària com el conjunt divers d’accions d’ajuda a les víctimes, orientades a alleugerir el seu patiment garantint la seva subsistència, protegint els seus drets fonamentals i defensant la seva dignitat.

Més de 600 migrants

L''Aquarius' és una embarcació de rescat de migrants al Mediterrani central gestionada per les ONG SOS Mediterranée i Metges Sense Fronteres. Actualment, es troba sobrecarregat amb 629 migrants a bord entre ells ferits, malalts, menors no acompanyats i dones embarassades. L’embarcació es troba aturada en alta mar entre Malta i Itàlia. Davant la negativa de les autoritats italianes, el govern espanyol s’ha ofert a acollir als refugiats que es troben en el vaixell.

35483

Aquesta tarda, la marina italiana ha començat a traslladar als immigrants des de l’Aquarius a altres dues naus militars per tal de fer més espai al vaixell i poder navegar cap a València i auxiliar als migrants rescatats.


Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix