Reconeixement per a Espigoladors i la seva marca es im-perfect

Imprimeix

L’organització pratenca sense ànim de lucre, que té la seu i l'obrador al barri de Sant Cosme, guanya un premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya

L'organització sense ànim de lucre Espigoladors (www.espigoladors.cat), que té la seu i l'obrador al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat, ha guanyat un Premi Medi Ambient del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, en la categoria de millor iniciativa de protecció i millora del medi ambient. El premi està dotat amb 10.000 €. L'acte de lliurament del Premi es va celebrar dimarts, Dia Mundial del Medi Ambient, al Palau de la Generalitat, amb la presència del President de la Generalitat, Quim Torra, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Espigoladors és una organització sense ànim de lucre que lluita contra el malbaratament alimentari alhora que empodera a persones en risc d'exclusió social d'una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible. A més, recupera fruita i verdura que es descarta, ja sigui per un descens de vendes, per raons estètiques, per excedents de producció o perquè la fruita està madura i el consumidor ja no la compra. En cap cas es recull fruita o verdura que no sigui apta pel seu consum.

espigoladors 7185 1024x683

L'organització canalitza el 95% dels aliments que recull a entitats socials, i així facilita l'accés a aliments frescos, sans i nutritius a persones que habitualment no poden accedir-hi. Les entitats socials són pròximes a la zona de recollida, molt sovint el Parc Agrari del Baix Llobregat.

La resta d'aliments recuperats es transformen en conserves naturals i artesanals (melmelades, cremes, salses i patés) i es comercialitzen sota la marca es im-perfect.

Im perfect 2

L'economia circular

Enguany, el Premi Medi Ambient s'emmarca en la temàtica de l'economia circular, que es fonamenta en el cicle dels materials i defineix un model basat en la prevenció de la generació de residus així com en reutilitzar, reparar, remanufacturar i reciclar els materials i productes existents, en lloc d'utilitzar matèries primeres verges. S'oposa al model lineal de fabricar, usar i llançar.

Redacció / Fotos: Aj. Prat-Arxiu