Reconeixement per a Espigoladors i la seva marca es im-perfect

L’organització pratenca sense ànim de lucre, que té la seu i l'obrador al barri de Sant Cosme, guanya un premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya

L'organització sense ànim de lucre Espigoladors (www.espigoladors.cat), que té la seu i l'obrador al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat, ha guanyat un Premi Medi Ambient del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, en la categoria de millor iniciativa de protecció i millora del medi ambient. El premi està dotat amb 10.000 €. L'acte de lliurament del Premi es va celebrar dimarts, Dia Mundial del Medi Ambient, al Palau de la Generalitat, amb la presència del President de la Generalitat, Quim Torra, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Espigoladors és una organització sense ànim de lucre que lluita contra el malbaratament alimentari alhora que empodera a persones en risc d'exclusió social d'una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible. A més, recupera fruita i verdura que es descarta, ja sigui per un descens de vendes, per raons estètiques, per excedents de producció o perquè la fruita està madura i el consumidor ja no la compra. En cap cas es recull fruita o verdura que no sigui apta pel seu consum.

espigoladors 7185 1024x683

L'organització canalitza el 95% dels aliments que recull a entitats socials, i així facilita l'accés a aliments frescos, sans i nutritius a persones que habitualment no poden accedir-hi. Les entitats socials són pròximes a la zona de recollida, molt sovint el Parc Agrari del Baix Llobregat.

La resta d'aliments recuperats es transformen en conserves naturals i artesanals (melmelades, cremes, salses i patés) i es comercialitzen sota la marca es im-perfect.

Im perfect 2

L'economia circular

Enguany, el Premi Medi Ambient s'emmarca en la temàtica de l'economia circular, que es fonamenta en el cicle dels materials i defineix un model basat en la prevenció de la generació de residus així com en reutilitzar, reparar, remanufacturar i reciclar els materials i productes existents, en lloc d'utilitzar matèries primeres verges. S'oposa al model lineal de fabricar, usar i llançar.

Redacció / Fotos: Aj. Prat-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix