Nou acte en suport als professors de l’IES El Palau de Sant Andreu

Imprimeix

El nou conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, considera el seu departament és “l’única autoritat educativa a Catalunya”

Aquest cap de setmana es va celebrar a l’esplanada del Mercat Setmanal de Sant Andreu de la Barca un acte en suport als professors de l’IES El Palau, investigats per la Fiscaliaper un presumpte delicte de discriminació, alumnes i famílies del centre educatiu. Un acte festiu, organitzat per la plataforma 9 de Palau, que va servir per demanar una educació en llibertat i que va aplegar exalumnes, professors i exprofessors, pares i mares d’alumnes de l’institut a més de sindicats com CCOO, CGT i USTEC-STEs (IAC).

Captura de pantalla 2018 06 04 a las 06.40.00

L’acte ha comptat amb la presència de Josep Bargalló, el nou conseller d’Ensenyament que va denunciar que durant el període del 155 s'hagin utilitzat "institucions que no tenen competències educatives" per "actuar contra l'escola" catalana. A més ha explicat que "hi ha altres casos" però que "fins ara no hi havia direcció política" al Departament d'Ensenyament per l'aplicació del 155 i per tant, "hi havia accions que no es podien fer”. Per això el conseller ha assegurat que a partir d'ara "si hi ha queixes o denúncies" les resoldrà el Govern. Bargalló ha assegurat també que la Conselleria és "l'única autoritat educativa a Catalunya" i ha rebutjat que rebi ingerències externes. "El Departament d'Ensenyament és l'única autoritat educativa a Catalunya i defensarà als mestres i al professorat". Per això el conseller ha advertit que "s'ha acabat que des de fora de la comunitat educativa es vulgui intervenir."

Professors, famílies i exalumnes de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca van reclamar al Parlament de Catalunya que aprovi una moció de suport als professors afectats. Després de reunir-se amb tots els partits, menys el PP, van sol·licitar al plenari que doni llum verda a un text que demana a la Fiscalia que retiri totes les acusacions.També reclamen que les institucions protegeixin el professorat i que es faci públic l'informe de la inspecció educativa que exculpava el professorat.

L’acte va finalitzar amb una cançó del cantautor Cesk Freixas.

Redacció / Fotos: Ràdio Sant Andreu de la Barca (Jordi Milian)