Els santboians ja poden presentar les propostes del Pressupost Participatiu

Imprimeix
pressupost participatiu

Es podrà decidir el destí d'una part del pressupost municipal (550.000 euros)

La ciutadania de Sant Boi de Llobregat podrà proposar i decidir el destí d'una part del Pressupost Municipal. Concretament, es podran presentar propostes per destinar 500.000 euros a millora de l'espai públic i equipaments i 50.000 euros dedicats a projectes socials. El termini de presentació de propostes va començar el 31 de maig i es farà a través d'un procés participatiu obert.

Podran presentar propostes totes les persones majors de 14 anys empadronades a Sant Boi així com les entitats, empreses i comerços vinculats a la ciutat. Per fer propostes (un màxim de tres) cal registrar-se al portal participa.santboi.cat. També es podrà participar de forma presencial emplenant les fitxes que es trobaran als equipaments municipals i a través de punts d'interacció itinerants situats a diferents llocs de la ciutat.

 

Requisits

Tant les propostes d'inversió per a la millora de l'espai públic i els equipaments municipals com les propostes de caire social han de complir uns requisits legals, tècnics i econòmics que es poden consultar al web del Pressupost Participatiu. Un dels requisits és obtenir almenys 5 suports a la proposta plantejada. Aquests suports es poden donar registrant-se a la plataforma. També, a través de la mateixa plataforma, les persones i entitats registrades podran atorgar el seu suport a qualsevol de les propostes presentades. Cada persona podrà atorgar tants suports com desitgi. Els suports es podran donar des del 31 de maig fins al 24 de juny.

Valoració i votació

Un equip format per tècnics i tècniques municipals i per una comissió ciutadana avaluarà, a partir del 25 de juny, totes les propostes tenint en compte els criteris de la convocatòria. En el cas de les propostes socials que compleixin els criteris de selecció, es desenvoluparà un taller (durant la primera setmana de juliol) on es presentaran i es redissenyaran les propostes seleccionades amb l'objectiu d'obtenir major consens i qualitat. En aquest taller hi participaran totes les persones i entitats que hagin presentat les propostes a debatre.

Totes les propostes que superin la fase de valoració es convertiran en projectes a votar. Entre el 24 de setembre i el 21 d'octubre, es podran votar tres projectes d'inversió en espai públic i equipaments i tres projectes de caire social. Els projectes que obtinguin una major puntuació seran seleccionats fins a exhaurir la disponibilitat econòmica. Es garantirà que com a mínim s'executaran dos projectes de millora de l'espai públic i equipaments als diferents barris de la ciutat.

L'adjudicació i l'execució dels projectes es farà durant l'any 2019.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi