La Festa de la Cirera de Torrelles de Llobregat arriba a la 38a edició

Es preveu la visita d’unes 6.000 persones i la venda d’entre 1.500 i 2.000 quilos de cireres durant un cap de setmana on hi ha previst més de 40 propostes diferents

El proper cap de setmana del 2 i 3 de juny se celebrarà la 38a Festa de la Cirera de Torrelles de Llobregat, una celebració popular que barreja diversió i tradició, i que inclou un dels mercats més grans de venda de cireres de la zona de Barcelona. En la roda de premsa de presentació de la festa, celebrada aquest matí, l’alcalde Ferran Puig ha afirmat que “la Festa de la Cirera és la nostra manera de donar la benvinguda al bon temps, a l’estiu, amb la fruita vermella més emblemàtica de Torrelles”. Aquest any, la festa estarà marcada per una novetat: els jocs de fusta gegants basats en la temàtica de les cireres. Situats al llarg del carrer Sant Pau, petits i grans trobaran, entre altres propostes, un memory i un billar holandès inspirat en les cireres.

20180530 110630

20180530 112744

Durant aquell cap de setmana, la Cooperativa de Pagesos de Torrelles preveu vendre entre 1.500 i 2.000 quilos de cireres conreades a Torrelles. El municipi baixllobregatí espera també la visita d’aproximadament 6.000 persones d’arreu, que s’aproparan a gaudir de la gran varietat d’activitats programades: Mercat de Cireres, Fira d’artesania i productes locals, Mostra d’arts i oficis, zona de Barraques i l’11a Ruta Gastronòmica.

IMG 3450

Més de 40 propostes diferents per celebrar i reivindicar aquesta deliciosa fruita vermella, així com la bona feina dels pagesos torrellencs que, malgrat les adversitats, fan que la cirera sigui encara avui dia el principal cultiu de Torrelles. No hi faltarà una ornada de presentació de la història i el patrimoni artístic de l'església de Sant Martí amb visites guiades.

D’altra banda, l’escriptora i periodista Empar Moliner serà l’encarregada de fer una glossa en l’acte inaugural de la fira. Una glossa dedicada a la cirera. Precisament, durant la fira l’Asssemblea Nacional de Catalunya (ANC) organitzarà un Vermut per a la Llibertat amb la presència entre d’altres d’Empar Moliné i la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

Empar Moliner 01

A més, l’organització ha dissenyat diversos espais d’aparcament per a garantir la mobilitat durant els dies de la fira, amb autobusos llançadera que transportaran els visitants. Per a més informació: http://www.torrelles.com/

Agermanament

La 38a Festa de la Cirera estarà marcada també per l’agermanament amb la població de Tujereng, situada a Gàmbia. “Aquest any, la celebració comptarà amb una perspectiva d’interculturalitat que altres anys no tenia”, ha explicat avui el tècnic de Cultura Xavier Navarrete. El dissabte 2 de juny, a les 10.30 hores, es farà l’acte oficial a l’Ajuntament. Des del 2007, Torrelles de Llobregat col·labora amb el poble gambià impulsant múltiples projectes al voltant de l’empoderament de la dona, l’educació i l’accés a les energies renovables.

L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de Torrelles, Ferran Puig, diferents representants municipals i una àmplia delegació de Gàmbia. L’agermanament entre Torrelles i Tujereng es convertirà en el primer entre un poble català i un de Gàmbia.

Redacció / Fotos: LPdB-Vilaweb

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
112

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix